Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję pomocy : jeśli chodzi o wentylator. Posiadam klimatronik manual na pokrętła. Przestał działać mi wentylator dmuchawy. Wcześniej zanim wogóle stanął nieraz się załączył, ale wirował w nierówny sposób raz szybciej, raz wolniej tak jakby nie równo. Kiedy jeszcze działał nie reagował na pokrętło prędkości jego obrotów. Pomyślałem z opisów że to ten rezystor (jeż). Kupiłęm nowy i założyłem. Uruchomiłem i ruszył ale też jakby wirował trochę nierówno słabo reagował na pokrętło obrotów, na 3 biegu te obroty są moim zdanie wolne. Przeprowadzałem takie próby i rozładowałem aku. Naładowałem aku i nic przekręcam pokrętło na 2, 3 i nic, wentylator nie działa. Podczas jazdy po ok. 5 km załączył się. Po zgaszeniu samochodu znów nie działa. Wydaje mi się bo się już pogubiłem, że po przekręceniu kluczyka i ustawienu pokrętła wentylatora na 1,2,3 powinien się kręcić, czy żle mówię, bo już szam nie wiem. Dodam że aku kręci mi dobrze, ale jak na postoju przekręcę kluczyk i chwilę włączę radio, zaraz wyskakuje kontrolka od aku. Czy to normalny objaw. Jeśli napisałem chaotyczli to sorry. Proszę o pomoc. Jeśli to nie jeż to co. Czy mogą to być szczotki. Szkoda że jak miałem silnik na zewnątrz nie podłączylem go na krótko do aku to bym zobaczyła jak chodzi.

Teraz wchodzę do samochodu przekręcał kluczyk pokrętło dmuchawy na 1,2,3 i dmuchawa nie działa. Aku kręci od tyka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może masz zepsuty panel sterowania, były już takie przypadki.
  • 1 miesiąc temu...