Skocz do zawartości

3.0i niezidentyfikowane wycie w okolicach pompy wspomagania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wykluczona została pompa wodna. Wymienione rolki.

Pierwotnie myśleliśmy ze to pompa wspomagania. Wymiana na inna nie pomogła. Pózniej alternator, wymienione łożyska i dalej zle.

Ma ktoś pomysł co to moze byc?

Link do YouTube:

Opublikowano
Cieżko stwierdzić. Jak stoję wyje... Hak ruszam wycie wzrasta coraz wyżej a pózniej juz słyszę jakby mniej. Ale to i silnik i opony swoje dodatkowo oraz opór powietrza...
Opublikowano

Koło pasowe sprawdzone ?

A bez pasków ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Koło pasowe chyba tak. W ogóle zacząłem od rolki napinajacej.

Bez pasków cisza.

Mechanicy cos mówili o tym dziwnym przewodzie do klimy, który ma w sobie jakieś zaworki. Ze to moze byc to.

Opublikowano
Jak klima jest nie nabita to może buczeć

..........................................................................................

Opublikowano

A czy wycie masz przy włączonej czy przy wyłączonej klimie? A może w obu przypadkach?

U mnie przy włączonej klimie, przy przyspieszaniu też delikatnie wyje. Jak wyłączę klimę to wszystko ustaje i jest cisza.

Więc u mnie zapewne jest to kompresor.

Opublikowano

Reasumując : jest pewne buczenie pochodzi z podzespołów związanych z paskiem bo po jego zdjęciu jest cisza wiec coś było źle zdiagnozowane bo jak wszystko jest OK to by buczenia nie było.

Intryguje mnie że to bardziej słychać w określonym przedziale obrotów trzeba się bliżej przyglądnąć klimie i jej sprzęgle albo czekać jak coś się wysypie co jest stresujące.

Opublikowano

Nie moge czekać do wysypania, bo auto zarabia na siebie czasem.

Oraz pierdolca w środku mozna dostać, wiec to kolejny powód do usunięcia hałasu.

Ja wymiekam w temacie, zdaje sie, ze zostało sprawdzone juz wszystko...