Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Poszukuje e90 i postanowiłem się tutaj poradzić. Jaka jest uczciwa cena za e90 320d 2006r m-pakiet żeby było zadbane i z prawdziwa historia (nie chce kupić z przekręconym licznikiem) wg Was ? Nie mam kompletnie doświadzcenia jeśli chodzi o te markę a ceny są od 30-paru tyś do nawet 50k czyli duża rozbieżność. Uczciwa tzn. żebym nie zapłacił za dużo ale żeby też nie była to studnia bez dna!

Znalazłem np. takie oto ogłoszenie:

http://otomoto.pl/bmw-320-320d-m-pakiet-salon-pl-wroclaw-C31536957.html

Dostałem taki nr VIN: PY60717.

Dzwoniłem i z tego co mówi sprzedawca auto ma prawdziwą historię i przebieg i można to sprawdzić w aso wrocław tylko czy cena nie jest za wysoka?? Bo jak pisałem jest dużo aut za znacznie niższe pieniądze i już po opłatach.

Opublikowano

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAVC31006PY60717

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2006-05-11

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BHA LM RAEDER DOPPELSPEICHE 156 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 156

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S4ABA EDELHOLZAUSFUEHRUNG NUSSBAUM WURZEL Wer. dr. szlach. korzeń drzewa orzech.

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S663A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

P7RPA ADVANTAGE PAKET Pakiet Advantage

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

S853A SPRACHVERSION ENGLISCH Wersja językowa, angielski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S993A MODELLJAHRESCODE Kod dla roku modelu w numerze FG

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Opublikowano (edytowane)

Czemu sprzedaje, skoro ma to auto niecałe pół roku???

Skąd to wiem, oglądałem to auto jak było na sprzedaż w czerwcu tego roku. Chciałem wziąć do ASO, ale poprzedni właściciel przed wizytą ją sprzedał komu innemu. Tu masz link do tematu viewtopic.php?f=44&t=219592

Na przyszłość: zanim założysz temat poszukaj czy auto już nie było omawiane.

Edytowane przez Pakito
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opis bez bredni no może poza tą podsufitką z alcantary :wink: Chciałeś pakiet M tutaj go nie ma, są dodatki wewnątrz ale to nie pakiet. Zmienione listwy okien na chrom ale o tym pisze sprzedawca, czy cena jest za wysoka czy za niska dowiesz sie po oględzinach w serwisie bo idiotyzmem jest pisanie na podstawie zdjęć o słuszności ceny, jeśli na przeglądzie nie wyjdą grube rzeczy to cena jest jak najbardziej uczciwa. Z zewnątrz auto jest ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
te auto nie wzmacniaczy. miałby we vinie coś takiego S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP
Opublikowano

Faktycznie nie pomyślałem żeby po nr VIN poszukać czy auto było omawiane. Pytałem sprzedawce o kwestie, które wymieniliście i sprzedaż jest z powodów finansowych, a podsufitka mowi, że się pomylił miał wpisać antracyt ale zaraz to poprawi.

Dzięki za odpowiedzi zawsze już trochę informacji , przyznam, że bardziej liczyłem na doradzenie w kwestii ceny ale w sumie tak jak kolega napisał bez sprawdzenia w ASO nikt nie stwierdzi czy jest wart tyle czy tyle. Nie znam się na wyposażeniu ,myślałem, że to m-pakiet ale w takim razie coś takiego bym chciał tzn te dodatki, chrom przy oknach i na grilu bardzo mi się podoba i wnętrze jak np. w tym ogłoszeniu.

Nie ukrywam, że chciałbym wydać trochę mniej niż 43 tysiące na to auto. Znalazłem jeszcze jedno ogłoszenie za 39k z okolic i w rozmowie raczej pozytywnie i myślę, ze najpierw pojadę ewentualnie ten obejrzeć - jak zdobedę wieczorem VIN założę nowy temat.

Opublikowano

Auto jest warte tyle ile zapłaci za nie kupujący. Akurat ta w czerwcu kosztowała 45tys PLN (sprzedający niżej nie chciał zejść) i była tylko na felgach letnich. Teraz spokojnie pójdzie za te 43tys PLN i do tego masz zimowe koła.

Wg mnie ta cena jest dobra, pamiętaj dobre auto musi kosztować!

Opublikowano
Pewnie masz racje udzieliłem się w poście nt. benzynowej 320i i tam cena za 2005r była 38k (a stan auta ktoś oglądał bardzo zły) czyli nie taka niska, a diesle chyba droższe... Czyli uwazasz, ze te tansze np 35-36k i w dół nie ma sensu nawet oglądać? Jeśli można zapytać to za ile kupiłeś swój i w jakim czasie? Masz rocznik 2007 widzę i zakładam, że stan bardzo dobry.