Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zakupiłem BMW e46 320d 2000. Przejdę od razu do rzeczy, by nie marnować waszego czasu.

Autko sprawuje się bez zarzutu miało wkręcone 180 tys km. Bunia to moje pierwsze własne autko.

-Pierwszy problem jest z radiem, nie ma oginalnego, jest jakiś Pioneer mosfet 50wx4. Widać, że nie jest już najnowsze, ale ocji i bajerów ma dużo i było radiem z wyższej półki. Grają tylko głośniki na półce bagażnika, w drzwiach są, tylko nie grają, chciałem to jakoś połączyć, tylko jak rozkręciłem, to się za głowę złapałem. Bezpiecznik na każdym kablu, widocznie musiało być wcześniej lepsze granie, nie będę drążył i szukał po Niemczech właścicela, kilka kabli za kostką jest po prostu przecięte, nie wiem czemu to ma służyć, czy mogę to normalnie polutować i nie będzie żadnych błędów komputera, i czy ma ktoś może jakiś schemacik, jak to zrobić ? Jutro wrzucę zdjęcia to zobaczycie.

-Drugi problem to parowanie samochodu, mimo, że wyskrzybę szyby rano z zewnątrz, to w środku muszę grzać na potęgę, co zajmuje wieki ( wiadomo diesel ). Macie na to jakiś patent ?

-Do tej pory jeździłem Peugeot'em 308 2010r w benzynie, więc może dla mnie to dziwne, ale jak chcę zredukować(do skrętu np) na 2 to, jak puszczam sprzęgło i dodaję gazu, to szarpie niemiłosiernie, na innych biegach np z 3 na 5 ciągnie od dołu w miarę dobrze, a np z 4 na 2 po uprzednim wyhamowaniu np do skrętu ~20-30km/h tak właśnie sie to objawia. Denerwujące jest redukowanie na 1 i hamowanie prawie do 0. Czy to normalne, czy nie umiem jeździć ? :D

Opublikowano

dywaniki suche? przez drzwi sie nie leje woda ?

termostat dziala? temp w test. 7 to 90stopni ?

z redukcja to nie jest normalne, niesprawnosc w aucie albo nie umiesz jezdzic

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
w dizlu jedynka jest tylko do ruszania, nie redukuje się na ten bieg, wymień filtr kabinowy, i zobacz czy z podszybia na niego nie cieknie, z kabelkologią będziesz musiał chyba usiąść i się pobawić lutownicą, czy czymś tam, w zależności jak źle to wygląda, schemat dużo ci nie pomoże skoro kable pocięte, to i ze schematu dużo nie wyczytasz, z redukcją na 2 to nie wiem, ale być może twoje nawyki z benzyną robią swoje.
Opublikowano
Kable od radia do głośników masz oryginalne tylko przelutowane na wtyczkę pod pioneera czy rzeźba na całego? Jak masz oryginalne to możesz spróbować przywrócić oryginalną kostkę BMW (po kolorach dojdziesz co gdzie powinno być) i do niej dokupić później przejściówkę na Pioneera. Kostka jest nawet na allegro: http://allegro.pl/bmw-e46-wtyczka-kostka-radia-i3753941371.html
Opublikowano

Teraz to już nie będę cykał fot, bo słabo wyjdą, jutro dodam na spokojnie, szczerze to trudno coś obczaić tam.

Wtyczki są bardziej płaskie, dwie płaskie wychodzą tak jakby z BMW, wchodzą do 1 większej i do grajka.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zobacz podszybie, zobacz czy dawniki suche po solidnych deszczach, zobacz czy na prograch nie masz wody, wymień filtr kabinowy, odgrzyb i nabij klime.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
zobacz czy na prograch nie masz wody

A jak jest woda na progach ? U mnie od strony kierowcy po deszczu , czy też po myjni mam tam wodę... Jaki wniosek?

Ar­mia ba­ranów, której prze­wodzi lew, jest sil­niej­sza od ar­mii lwów pro­wadzo­nej przez ba­rana.
Opublikowano
zobacz czy na prograch nie masz wody

A jak jest woda na progach ? U mnie od strony kierowcy po deszczu , czy też po myjni mam tam wodę... Jaki wniosek?

Nieszczelne (częściowo odklejone) wygłuszenie maty w drzwiach. Trzeba rozebrać drzwi do maty i ją podkleić.