Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zabieram się powoli za wymianę uszczelki pokrywy zaworów , chciałbym się dowiedzieć czy czeka mnie wyciąganie silnika ??

Proszę o Pomoc

Opublikowano
Rozebrałeś już silnik? Robiłem to u siebie i mam już doświadczenie, silnik najlepiej opuścić albo podnieść , nie wiem ale coś z nim zrobić bo jak będzie w miejscu to wymiana jest cholernie męcząca. Jak tam sytuacja?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

ale odwaliłem numer chłopaki, aż wstyd się przyznać przy ściąganiu pokrywy wpadła mi nasatka z klucza do takiej dziurki (zdjęcie) moim zdjaniem jest to kanalik olejowy ale gdzie ona mogła polecieć czy na blok czy do miski olejowej ? macie jakies pomysły jak to uratować ?

link do zdjęcia http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/546/btx6.jpg

POMOCY

Opublikowano
No ja też nic mądrego nie powiem. Też trochę popsułem naprawiając różne rzeczy ale z powodu tych doświadczeń z przeszłości staram się w miarę mozliwosci dawać szansę "specjalistom". Czasem jednak wychodzi taniej.
Opublikowano
Stosowałem magnes , ale nic nie wylowilem :( rownież prubowalem endoskopem lecz główka kamery jest za szeroka otwór do , ktorej wpadła nasadka 15mm , nie wpadła ona czasem do miski olejowej ? Niechce mi sie rozbierać głowicy :( idzie w czwartek do specjalisty zobaczymy czy Lokalizuje ta nasadke
Opublikowano
Miałem podobną przygodę w starej skodzie.Nakrętka wpadła mi i poleciała do miski olejowej.Za pierwszym odkręceniem miski nic nie znalazłem.Założyłem na starej uszczelce,a po 2 tygodniach jeżdżenia z kapiącą miską, gdy dostałem nową uszczelkę nakrętka tkwiła w misce.
Opublikowano

Witam

uratowałem sytuacje , tak jak wszyscy mi mówili jest to kanalik olejowy i wpadła prościutko do miski olejowej tak że 6-tka uratowana :)

Opublikowano
wpadła prościutko do miski olejowej tak że 6-tka uratowana :)

Rozumiem, że cały dół rozpinałeś i wyjmowałeś wózek żeby odkręcić miskę. Kiedyś miałem (na szczęście nie trafione) podejrzenie o wyciek z miski i w serwisie aut. BMW wymiana uszczelek od miski kosztować miała +/_ 3.000 PLN (robocizna) plus parę stówek na graty.