Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem nowym uzytkownikiem tego forum jak i nowym posiadaczem bmw e46 .

Posiadam swoja bmw juz 3 miesiace i od 4 tygodni irytuje mnie jedna rzecz.

Jak gasze silnik i wyciagam kluczyk ze stacyjki to pojawia sie dzwiek piszczenie 3 razy po 3 razy i jest cisza .

Nie wiem kompletnie co to moze byc za znak

Moglby mi ktos odpowiedziec co to moze byc za przyczyna , i jest tak za kazdym razem jak wyciagne kluczyk

Pozdrawiam

http://www.youtube.com/watch?v=bf-hzVegDkM

Opublikowano
wyciagasz kluczyk... i masz włączone światła... :D . a Wyjmij po zgaszeniu. Jesli to nie to ...masz moze jakis alarm? uzbraja sie np.
BUNIA :)
Opublikowano

Heyka to nie sa swiatła na 100% , dzwięk świateł jest o wiele bardziej stonowany, może to tak jak mówisz to może byc coś od alarmu tylko wlaśnie ona nie miała alarmu nigdy z tego co wiem , i mam niezły rebus co do tego dzieku . Tylko dziwne dlaczego nie mam tego dzwieku od poczatku co ja zakupilem tylko od 4 tygodni to sie dzieje

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to jakiś alarm (może dodatkowy imo?!), w służbowej octavi mam to samo po wyciągnięciu kluczyka piszczy 3 razy... u znajomego w a4 też to słyszałem
Opublikowano

A nie zmieniałeś radia ?

Czasem instalacje gazowe mają powiadomienia do przeglądu .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
to jakiś alarm (może dodatkowy imo?!), w służbowej octavi mam to samo po wyciągnięciu kluczyka piszczy 3 razy... u znajomego w a4 też to słyszałem

a powiedz w firmowej masz caly czas czy od jakiegos czasu, bo u mnie pojawilo sie to od miesiaca ten dzwiek,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cały czas, ale np w a4 u znajomego jak padł aku, to pierwsze po podpięciu kabli to oczywiście włączył się alarm, przy próbach odpalania, zamykania, otwierania... najpierw pikało tak jak u Ciebie, więc musiało to być związane z alarmem. Dodam, że ani w octavi ani w a4 nie ma dodatkowego pilota, z tego wynika, że ten "alarm" jest podłączony pod fabrykę... A to że u Ciebie nie od zawsze tak pikało, to może kwestia jakiś styków.... Np u brata też z dodatkową instalacją alarmową (kartą) w a8 czasem wyskakiwał błąd imo, raz był raz go nie było.... na szczęście auto dawało się uruchomić, pomogła wymiana całego modułu wraz z programowaniem kluczy (950pln u idczaka).... dlatego puki auto normalnie działa nie przejmowałbym się tym. Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a może to gps? bo np w octavi mam... taki pomysł teraz.