Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam sprawę czy wymiana business na professionel jest p&p bo sprzedałem moją profesioal i gość chce żebym u niego ja zamontowal a on ma u siebie business. Co trzeba wymienić i zakodowac? Proszę o szybką odpowiedź bo gość Poniedziałek przyjdzie a na forum nic nie znalazłem

Edytowane przez adamzg
Opublikowano

raczej wymaga kodowania, nawet akumulator w niektorych przypadkach trzeba kodowac, ale to moje zdanie nie sugeruj sie do konca nim :?

A co do wymiany to nie mam pojecia jeszcze nie bylem w tym temacie..

Opublikowano
Nie odbierz tego źle, ale jeśli chcesz u kogoś zamontować taki kawał elektroniki jak CCC i tego samego dnia zaczynasz szukać informacji, jak to zrobić i czy trzeba coś kodować.... to lepiej tego nie rób, jeśli to nie twój kumpel. Będziesz miał jednego wroga mniej. Tam pewnie trzeba będzie pokodować VIN i kilka innych rzeczy. Zagadaj do Capaz'a lub Dziqska.
Opublikowano
Nie odbierz tego źle, ale jeśli chcesz u kogoś zamontować taki kawał elektroniki jak CCC i tego samego dnia zaczynasz szukać informacji, jak to zrobić i czy trzeba coś kodować.... to lepiej tego nie rób, jeśli to nie twój kumpel. Będziesz miał jednego wroga mniej. Tam pewnie trzeba będzie pokodować VIN i kilka innych rzeczy. Zagadaj do Capaz'a lub Dziqska.

gość dzwonił ze będzie w poniedziałek z montażem nie mam problemu to samo z zmiana VIN wiem tez ze trzeba dodać FA do CAS i do LM nie wiem tylko jaki wpis

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Nie jest to konieczne. Jedyna różnica pomiędzy idrive to to, że Professional chodzi też po skosach (przydatne przy mapach).
Opublikowano
Dasz sobie rade sam, jak masz chociaz troche pojecie o okrecaniu srubek i laczeniu kabli, a jeesli pomoze Ci ktos bardziej kumaty w majterkowaniu to naprawde to zrobisz. Powoli pozdejmujesz platiki wymienisz sprzet i pozmieniasz kable. Praktycznie wszystko jest na forum a czesc fimow jak cos zdemontowac to znajdziesz na Youtube. Intsrukcja jak polaczyc wentylator z zasilaniem w jednostce jest tez z fotami na forum. Ode mnie gosc za podlaczenie wszystkiego w Zielonej Gorze chcial 3000PLN konczac zdaniem - "To jest BMW wiec sie cenmy..." Dasz sobie rade kolego.
Opublikowano
Witam ja kupilem sobie caly komplet czyli wyswietlacz, odtwarzacz cd/dvd oraz idrive. Zmiana ok godziny dosc prosta ,z tego co pamietam to tylko kabel do wyswietlacza byl montowany odwrotnie chodzilo o ten zatrzask.Wszystko dziala i nic nie kodowalem.Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
:duh: Działać będzie,ale czy dobrze?Raczej nie. :nienie:
Opublikowano
No wlasnie wiem ze to nie jest trudne, tylko ze jadni piszą że to jest p&p inni ze trzeba cos dorabiac i niechce sie brac za robote poki nie bede pewny ze nie rozloze rak w polowie roboty, dajcie jakis link gdzie jest opis tego kabla do wentylatora jak go dorobic gdzie sie wpiac itd.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, posiadam E61 z 2005r navi Business, kolega przywiózł rozbite bmw i navi professional, czy wystarczy tylko zamienić radio i wyświetlacz bez żadnych przeróbek ?

Proszę o info ponieważ mam mało czasu na decyzję......

Pozdrawiam serdecznie