Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam BMW e46 2000 rok 320d 136KM

Witam bylem wlasnie dzisiaj podlaczyc pod kompa swoje bmw, pokazalo sporo bledow, z tych powazniejszych to wydaje mi sie to:

Silnik

czujnik poczatku tloczenia - sygnal nieprawidlowy

can-bus pomiedzy sterownikiem odczytywanym i zespolem deski rozdzielczej - zaklocenia komunikacji .

KLIMATYZACJA

czujnik zanieczyszczenia powietrza

dodatkowa pompa cieczy chładzacej

KLIMATYZACJA KOMFORT

czujnik oleju silnikowego

komofort bus

prosilbym o opisanie co ewentualnie 3ba wymienic jaki to jest koszt.. najbardziej obawiam sie silnika , jakie sa skutki nie wymienienia ktorejs rzeczy

pozdrawiam i czekam na konkretne posty.

autko stoi obecnie u mechanika , postanowil dac wtrysk do regeneracji uwaza ze to przez wtrysk sterujacy jest ten blad w silniku,

Jak jezdzilem nic mi nie dymilo odpalal tez ok przyspieszal rowniez dynamicznie.

Opublikowano

Witam kolego fajnie jak by te błędy były z kodami ,a tak to trzeba się domyślać

czujnik pczątku tłoczenia -prawdo podobnie uwalony wtrysk sterujący

can bus -może być jakiś bezpiecznik walnięty lub brak styków na kostkach i bedzie ten błąd wyskakiwał

czujnik zanieczyszczenia powietrza- to jest raczej stały błąd bo u mnie też on jest a nie mam tego czujnika i w więkrzości e 46-stek też go nie ma

dodatkowa pompa cieczy chłodzącej -występuje w e46 przy webasto jeśli ono jest zamontowane

czujnik oleju silnikowego - najczęściej jest to błąd czujnika poziomu oleju

komfort bus - nie wiem ?

Opublikowano
ok glownie chodzilo mi o ten wtrysk czyli mechanik dobrze ze dal wtrysk do regeneracji ... ,tylko dziwi mnie ze komputer pokazal ten wtrysk jak nie mialem zaadnego problemu z moja betka :)
  • 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To pochwal się co zrobiłeś i ile kosztowało. Jest zasada, że jak o coś pytasz to później wypada napisać zakończenie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

wiec tak zostalo zrobione :) regeneracja wtrysku tego sterujacego , wymienone 2 nowe tulejki , uszczelka pod klawiatura, wymienione 2 przewody hamulcowe z tylu te z nierdzweki :P , nowy akumulator Boscha, wymieniony czujnik temperatury zewnetrznej, plyn do chlodnicy wymieniony i to tyle, zostalo mi jeszcze do zrobienia poduszka powietrzna, chodzi o mate pasazera czasami sie swieci czasami nie :)

za wszystko zaplacilem 1600zl.

Opublikowano

czujnik zanieczyszczenia powietrza- to jest raczej stały błąd bo u mnie też on jest a nie mam tego czujnika i w więkrzości e 46-stek też go nie ma

?

Ten moduł jest z czujnikiem i jest przyczepiony do obudowy wentylatora przy kostce .