Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z moim bmw 5 e61 2005r. W deszczowy wieczór auto jeszcze jezdzilo choc od dawna mialem tragiczny akumulator z rana był już padniety ale to akurat nic dziwnego... zmienilem akumulator ale na desce pojawił się komunikat central electronic failure i auto nie chce odpalić. Nie działa centralny przednich drzwi ( Tylko tylne i klapa) i zresztą cały alarm, wycieraczki chodzą Non stop i widnieje komunikat od nich na żółto, nie działają również szyby itp Miał ktoś podobnie ?? bo nie potrafie nic takiego odkopać
Opublikowano

My również cię witamy!

Jak wymieniałeś akumulator? Sam, czy z czyjąś pomocą? Miałeś wtedy podpięty inny, czy auto było pozbawione elektryki? Stawiam na drugi wariant. Możesz wtedy potrzebować pomocy kogoś z kompem i głową na karku.

Podpiąłeś poprawnie wszystkie przewody przy klemie? Nowy accu jest naładowany?

Opublikowano
Podpiąłem wszystko dobrze bez komputera bo w ogóle nie chce się połączyć z żadnym komputerem były dwa i żaden nie może nawiązać połączenia
Opublikowano
Jesli pszesz ze po deszczwym dniu to obawiam sie ze pod kolem zapasowym tam gdzie sa modoly jest powodz :( ccc dziala?
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
pod kołem zapasowym suchutko zupełnie te moduły też suche w środku przynajmniej od pdc bo przy okazji sprawdzałem bo od dawna nie dzialało już a błąd pokazywał spadek napięcia
Opublikowano
No to masz szczęście ale musisz podłączyć pod kompa co jest nie halo co zjada aku.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
  • 2 tygodnie później...