Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skupilem sie na szukaniu benzyny 2.0 ze wzgledu na eksploatacje diesla i male przebiegi jakie robie w 95% miasto ale wpadlo taki oto nowe ogloszenie :

http://otomoto.pl/bmw-320-320d-e90-163km-C31191389.html

BMW 320D E90 VC37115 (WBAVC31050VC37115)

Silnik 2.0L (M47T2)

Paliwo Diesel

Moc maksymalna 161 KM (120.0 kW)

Skrzynia Manualna

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Wnętrze STOFF FLUIDANTHRAZIT (ALAT)

Data produkcji 2005-11-24

VIN WBAVC31050VC37115 (VC37115)

Wyposażenie BMW

S1CAA Dummy-SALAPA

S200A Brak katalizatora

S240A Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A Wielofunkcyjność dla kierownicy

S320A Brak napisu modelu

S403A Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A Dywaniki podłogowe Velours

S428A Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A Pakiet dla palących

S465A System załadunku

S494A Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA Podłokietnik przedni, przesuwany

S502A Spryskiwacze reflektorów

S507A Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A Lampa przeciwmgłowa

S522A Światło ksenonowe

S534A Klimatyzacja automatyczna

S606A System nawigacji Business

L801A Wersja krajowa Niemcy

S818A Główny wyłącznik akumulatora

S863A Spis dealerów, Europa

S879A Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S8SPA Sterowanie COP

S9AAA Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

S4AGA Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A Licznik kilometrów

S851A Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano

W 2011 roku auto było wystawione na licytacji:

Ekspertyza

Ocena stanu

Kosztorys napraw

Śmietnik za fotelem pasażera bezcenny.

Ogólnie to za ciekawie nie było...

edit:

Czytelniejsze rozkodowanie:

Art. Wartość

Numer podwozia WBAVC31050VC37115

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2005-11-24 -->> w ogłoszeniu 2006

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S200A DIESELPARTIKELFILTER Filtr cząstek stałych

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S507A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control z tyłu (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S818A BATTERIEHAUPTSCHALTER Główny wyłącznik akumulatora

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S9AAA AUSSENHAUTSCHUTZ Zabezp. zewn. pokrycia z tworzywa szt.

Wyposażenie seryjne

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
hmm, nie wyglada chyba tak zle? co sadzicie? lakier w oryginale, teoretycznie z tych raportow wychodzi ze nie mozna bylo uruchomic slinika, brud we wnetrzu to chyba nie powod do dyskwalifikacji auta?
Opublikowano
Fakt, auto było bardzo zaniedbane, ale chyba nie gorzej jak większość aut flotowych, które po zakupieniu przechodzą "picownie" :mrgreen: , a później w opisie i na zdjęciach igiełki. Na korzyść tego egzemplarza przemawia bezwypadkowość i niewielki potwierdzony przebieg. :cool2: Aktualny właściciel, sadząc po zdjęciach już doprowadził auto do używalności, tak więc proponuję się nim zainteresować.
Opublikowano

Popieram powyższe.

Wypytaj tylko w czym był problem. Wizyta u "szpeca" też wskazana, o ile będziesz zainteresowany zakupem.

EDIT:

przebieg nigdzie nie jest potwierdzony, po prostu takie było wtedy wskazanie licznika. W eskpertyzie jest: Dokumenty pojazdu Podczas oględzin nie przedstawiono do wglądu książki serwisowej pojazdu

Opublikowano

jak dla mnie zdjęcia z premedytacją z odległości, żeby nie było widać zarysowań, więc niewiadomo ile tam do malowania jest

no i druga sprawa silnik do obserwacji, osprzęt, podwozie, zawieszenie, układ wydechowy i cała elektronika

Ale w ogólnym rozrachunku po pryśnięciu kilku elementów i ew. naprawach i tak można wyjść na + :cool2:

Opublikowano
Dobra, kwestia jeszcze taka, 95% miasto wiec czy wogole mam rozwazac diesla czy nie? Od kazdego slysze opinie ze jak tylko miasto i trasy po ~7km w jedna strone(zona do pracy) to zeby brac tylko benzyne.
Opublikowano
po 7km w trasie to sie diesel nawet nie orzgrzeje i będzie palił tyle samo co benzyna, diesel tylko na trase i to nie 7km, diesel w mieście się męczy, niestety w Polsce diesla kupują ludzi jeżdzący po 1.5km do pracy (znam takie przypadki) a potem płacz, że się psuje i pali 11l w mieście a miał palić 5
Opublikowano
Jeszcze 12-15 lat temu, bardzo rzadko ktokolwiek sprowadzał BMW w dieslu. Wtedy było to u nas odbierane jako profanacja marki. Pamiętam te teksty i opinie, a teraz to benzyna jest traktowana po macoszemu. BMW diesel był niesprzedawalny. Tak samo z autami w kolorze białym, taka sztuka za sam lakier traciła już na starcie 20% ceny. A teraz? ma klekotać i to nawet w kolorze "łajt" Cóż, świat idzie do przodu. :D
Opublikowano

12- 15 lat temu nie było fajnych diesli a i biel była bielą najtańszą a nie tą za którą się teraz dopłaca.

Co do zdjęć, ja bym spytał kolesia czy na podstawie tych zdjęć, które wrzucił on pojechałby ten samochód oglądać ... frajerstwo, do kalendarza się nadają a nie na ogłoszenie.

Do tego ściema z rokiem produkcji - kij w ucho.

Opublikowano
akurat moim zdaniem zdjecia i slaby opis to plus oferty bo to swiadczy ze nie handlarz, temu mowisz ze po zdjeciach bys nie jechal ogladac. Handlarz by zrobil takie zdjecia ze wlasnie bys pojechal :d
Opublikowano

Sprzedawałem parę samochód, parę też kupowałem - jeśli ty ruszyłbyś się więcej niż 30km looknąć samochód na podstawie takich zdjęć, kalendarzowych do kolesia który składam w związku z rocznikiem samochodu to powodzenia.

Dobre zdjęcia robią ludzie którzy albo nie są skończonymi kretynami albo chcą sprzedać samochód bez wad lub ich nie ukrywają.

Opublikowano
Ja bym poprosil o dodatkowe zdjecia. Co do rocznika jak widziales wyprodukowany na koniec 2005, moze kupiony 2006 jak juz ktos gdzies wspomnial w dokumentach moze miec wbite 2006 i spisane z dokumentow, wcale bym sie nie zdziwil.
Opublikowano

No nie sądzę, miałem parę wozów, 75% sprowadzana, 2 nowe, zawsze data była zgodna z vin - tak jak w przypadku mojego obecnego śmierdziela gdzie w dowodzie jest data produkcji.

Ale oczywiście może być inaczej, jednak praktyka z forum i realiów sprzedaży wskazuje, że kłamstaw na dzień dobry nie wróżą nic dobrego bo moim zdaniem to kłamstwo.

Oczywiście do zdjęcia można prosić, zawsze to coś rozjaśni ...

Dodam, że zdjęcia bywają gorszę, tu są po prostu dziwne, może rzeczywiście koleś nie pomyślał ...

Opublikowano
Wiesz, ja akurat jestem z Bialegostoku wiec dla mnie to "rzut beretem", zmeczony jezdzeniem po polsce po szroty ograniczylem obszar poszukiwan do swojego wojewodztwa i idac dalej zmeczony czekaniem na odpowiedni silnik benzynowy spojrzalem w strone tego diesla, ale jednak wszyscy odradzaja diesla w przypadku mojego korzystania z auta. Mysle ze jak ktos wlasnie szuka diesla to dla niego moze to byc dobra opcja. Pozdrawiam