Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie . Okazyjnie wszedlem w posiadanie e60 ale bez silnika ( sprowadzony po lekkim wypadku ale wszystko zrobione ) , auto jest kompletne oprocz silnika. Chce wstawic tam tani silnik tez od bmw plus wlozyc do niego gaz. I pytanie jest wiadome : jaki silnik pasuje? od e36 2.0 moze byc? akurat ten mam w bardzo dobrym stanie , czy inny ?

Wiem ze najlepiej wstawic od tego samego modelu ale chce tak a nie inaczej , druga sprawa z rejestracja - jak to wyglada wtedy?

Dzieki za przeczytanie i solidne odpowiedzi , jesli to mozliwe to prosze nie o odpowiedzi w stylu : nie rob tak itd.

E60 ma wszystkie potrzebne papiery*

Pozdr

Opublikowano

Z tym e36 to dowaliłeś konkret :mrgreen:

Należałoby zacząć od tego jaki silnik był wcześniej? diesel czy benzyna? Wtedy mógłbyś się bardziej ukierunkować. Ja na Twoim miejscu (jeśli myślisz o ekonomii czyli o LPG) celowałbym w silnik benzynowy konkretnie z e60.

Na pewno czekać Cię będzie wtedy mniej rzeźby z tą całą zawiłą elektorniką itd.. niż gdybyś chciał wsadzić coś z innego modelu - bo jak wiadomo e60 to jeden wielki komputer.

Ale może niech fachowcy się szerzej wypowiedzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.