Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Nie ma zdjęć, nie ma VIN, być może okazja albo i wtopa. Auto już na drugiej licytacji za 1/2 oszacowanej wartości, X5 model E70. Jutro o 14:00 w Warszawie.

Pytanie czy warto w ogóle przymierzać się do takiej licytacji?

viewtopic.php?f=44&t=72889

Opublikowano

Moim zdaniem warto.

Zadzwoń do kancelarii, albo sprawdź na stronie tej konkretnej kancelarii jaki jest nr vin, jeśli nie będą mieli vinu to duże prawdopodobieństwo, że zajmowali bez dowodu ( co dla ciebie bez różnicy ), ale skoro miejsce licytacji, bar u emila, to raczej z dowodem.

Wzmianki o współwłasności nie ma, bo jakby była to by napisali, to ryzyko odpada, zresztą cena nie jest jak ze współwłasnością.

Ogólnie możesz w kancelarii próbować się dowiedzieć, coś więcej, ale jeśli coś więcej to tylko wie osoba która zajmowała samochód ( komornik, asesor, aplikant ), nie szary pracownik.

Opublikowano
Warto zadzwonić i zapytać to na pewno.Ja kupiłem kilka aut z licytacji komorniczych i były naprawdę warte ceny :cool2: :cool2:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Tylko tak jak napisałem, odbierający telefon pracownik, może odesłać do ogłoszenia bo więcej wiedzieć nie będzie.

A zdjęcia przy obwieszczeniu o licytacji nie są obowiązkowe, tyle że z reguły wpisuje się kolor, nr vin itd.

Ale trzeba być dobrej myśli, że akurat będzie jakiś asesor/aplikant na miejscu.

Nie ma co z góry zakładać, że wtopa, przecież to nie jest osoba która dobrowolnie wystawia samochód na sprzedaż :)

Opublikowano

Tak było i tak będzie. Stąd cena jest taka a nie inna. Najpierw 3/4 oszacowanej a teraz 1/2, oczywiście wywołania.

Może po vin-ie rozkodować i jedynie sprawdzić co nie co jak ma dojście w aso.

Opublikowano
Za 100tys handlarz nie kupi, ale za połowę ceny owszem, a przynajmniej przystąpi do licytacji. Oni też korzystają z takich okazji. Jak jest 2 lub 3 razem, to nikt poza nimi tego auta nie kupi.
Opublikowano

Temat handlarzy to pomijam, ale każdy woli poczekać i nawet przebijać na II niż na I bo wyjściowa jest 1/3 mniejsza.

Chyba, że towar tak chodliwy, że zejdzie na pniu.

Opublikowano

Dzwoniłem do kancelarii, nie mają więcej informacji o aucie, wszystko do wglądu na miejscu w dniu licytacji. Natomiast co udało mi się dowiedzieć to nie E70 tylko E53 z końca produkcji, tak więc nie żadna okazja tylko babcia :mrgreen:

Temat do zamkniecia

Treść zapytania:
"Czy pojazd o numerze rejestracyjnym WT40304 posiadał ubezpieczenie OC w ruchu krajowym na dzień 2013-12-04?"
Treść odpowiedzi:
Pojazd o podanym numerze rejestracyjnym posiadał w podanym dniu następujące ubezpieczenie OC w ruchu krajowym:
polisa: TPP~26924311 dla pojazdu: BMW X 5 [E53] 03-06 
zakład odpowiedzialny: POWSZECHNY ZAKŁAD UBEZPIECZEŃ S.A.
adres: Al. Jana Pawła II 24, 00-133 Warszawa 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.