Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, potrzebuje informacji na temat oleju silnikowego do w/w modelu Bmw, a mianowicie jaki jest najlepszy olej do tego silnika? Gdyż znalazlem wiele opinii, ale niczego nie wywnioskowalem, chcialbym sie dowiedziec z pierwszej ręki po wlasnych doswiadczeniach. Prosze o odpowiedz. pozdrawiam ;)
Opublikowano

jaki olej: brazowy, ciekly i o parametrach jakie masz w instrukcji obslugi :mrgreen:

producent nie ma wiekszego znaczenia

Opublikowano
aha, bo ogólnie to jest na prosbe kolegi a on strasznie dba o swoje bmw. Ogolnie używa go w miescie, ale raz na jakis czas jedziemy do polski z monachium, wiec pare km jest, i chce zeby silnik jak najsprawniej sie sprawowal i w miare zminimalizowac zużycie silnika. pozdrawiam
Opublikowano
Witam wszystkich.Podpinam sie do tematu.Zakupiłem Niedawno e 60 2.2 170km,komputer pokazuje mi że nastepna wymiana za 3500km a ja już chce wymienic.Przebieg 212tys.Co polecacie może jakiegoś Castrola lub Valvoline?i czy 6 litrów starczy?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli chcesz najlepszą ochronę dla silnika to wybierz olej który posiada bazę syntetyczną np. Amsoil 5W30 European Car Formula 100%, Valvoline również dobry ale Castol nie polecam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam ponownie po wielu telefonach do rożnych sklepów zaproponowali mi do Mojej e60 5w40 podaje linka przykładowego http://allegro.pl/show_item.php?item=3751028737 co wy na ten olej powiecie ? bo już zgłupiałem.

Również może być ale jest to olej bardziej lepki a na zimę lepszy jest olej o mniejszej lepkości.

Ps. jestes pewny ze wystarczy Ci 6 litrów ? Do M54 wchodzi 6,5 l.

Opublikowano
guzior2 no nie jestem pewien. kupie 7litrów.Jest to moja pierwsza wymiana w e60.Powiedz mi jaki olej mam wybrac bo serio już sam nie wiem każdy mówi co innego? 5W30 czy 5w40 ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obydwa będą odpowiednie ale osobiście wybrał bym 5w30.