Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc, mam problem z szarpaniem samochodu podczas jazdy TYLKO I WYLACZNIE na rownych obrotach jaac ponizej 2tys. Samochod szarpie w taki sposob ze obroty zafalują 3x i jedzie dalej rowno. Obroty spadaja i sie podnosza do normy.

Gdy czuje ze zaczyna mi szarpac, dodam gazu to nie szarpie. Wiec jest to tylko podczas rownej jazdy. Powyzej 2tys obr nie wystepuje szarpanie.

Brak bledow na komputerze.

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania
Opublikowano

Zle paliwo odpada, zmieniale na kilku stacjach zeby sprawdzic

Wtryski robione, sprawdzne wartosci w inpie

Opublikowano

ja miałem identycznie , zacząłem lać tylko paliwo ,,verwe" + specyfik jakiś do paliwa i po kilku bakach nic nie szarpie itp ... przeleć sobie cały ten wątek co podałem i tam jest jeszcze kilka przyczyn w/w objawów:)

dodam że u mnie też było zero błędów , wtryski niby idealne ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to nie skrzynia. temat szarpania jest podlinkowany i nie ma co się już tu rozpisywac
Opublikowano

@Bezel pisałeś przecież o tym we wrześniu, robiłeś wtryski ?

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Manual, wymienialem jeden wtryskiwacz. Bo zawieszal sie, wszystko pokazuje dobrze.

Wymienialem elektrozawor egr tez na nowy.

Wiec co poza tym moze byc ?

Opublikowano
Manual, wymienialem jeden wtryskiwacz. Bo zawieszal sie, wszystko pokazuje dobrze.

Wymienialem elektrozawor egr tez na nowy.

Wiec co poza tym moze byc ?

Jezeli wyeiminowales juz wtryski, EGR, skrzynie biegow to to ci opisujesz wyglada jak problem z walkiem rozrzadu, jaki masz przebiego na samochodzie ?

Trudne do zdiagnozowania bo nie wystepuja bledy albo sa to bledy ktore niby znikaja. Czy mailes juz zolta ikonke silnika ktora sie zapalila a potem zgasla ? Czy jak oborty wariuja na niskich obrotach na przyklad na swiatlach to zdarzylo ci sie zgasnac ? Sprawdz czy nie masz lekkiego wycieku oleju z silnika, moze byc tak maly (rzedu 2/3 krople na dobe) ze moze przejsc niezauwazony.

Dla powyszych przedmowcow ktorzy kojarza jeden symptom zawsze z jednym wytlumaczeniem (zazwyczaj prostym), chce przypomniec ze to samo zachowanie samochodu moze miec rozne przyczyny.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Cześć, miałem podobny problem i również szukałem przyczyny. Okazało się u mnie że winę za to ponosi przewód dostarczający powietrze do turbiny (za przepływomierzem). W miejscu gdzie jest metalowa opaska ściskająca zrobiło się przecięcie przez które wlatywało lewe powietrze. Zapewne komputer wariował bo inne dane podawała przepływka a inne dochodziły wartości do silnika...

Problem miałem tak jak Ty szarpanie podczas jednostajnej prędkości w zakresie obrotów poniżej 2k. Najczęsciej występowało w okolicach 1.7k. Warto sprawdzić najtańsze elementy zanim przystąpi się do gruntowych wymian.

Pozdrawiam

Opublikowano

Skrzyni nie zmienialem, tylko odpowiadalem na pytanie cz manual czy automat. wymienlem tylko 1 wtrysk i sie zawieszał.

Zadnego wycieku nie ma, samochod na wlnych obrotach pracuje rowno, nie gasnie, przyspiesza normalnie na kazdym biegu.

Przebieg 181kkm potwierdzony

Zadna kontrola mi sie nie swieci, zero bledow.

Zobacze ten przewod do turbiny co pisałeś i powiem czy to to.

Pozdr