Skocz do zawartości

BMW E34 ABBLENDLICHT, KENNZEICHENLICHT, RUCKLICHT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na wyswietlaczu mojego BMW E34 530i V8 1994r wyświetlają się takie oto błędy : ABBLENDLICHT, KENNZEICHENLICHT, RUCKLICHT czyli przepalona żarówka, uszkodzony bezpiecznik lub obwód świateł mijania. Przepalone żarówki lub bezpieczniki oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Przepalone żarówki lub bezpiecznik świateł cofania. Wszystkie oświetlenie działa poprawnie, a błędy wyskakują... Podłączenie pod kompa nic nie wykazało. Błędy w letnie dni wyskakiwały rzadko, ale z nadchodzącą zimą pojawiają sie coraz częściej, wydaje mi sie że od wilgotności powietrza. Dokładnie przesuszyłem suszarką skrzyneczkę z bezpiecznikami pod maską, pod kanapą i cała wiązkę w bagażniku. Nic nie pomogło :( jeszcze posprawdzałem czy wszystkie kostki są dobrze wpięte. Ma ktoś pomysł na rozwiązanie mojego problemu ?
Opublikowano
a żarówki masz normalne czy jakieś diody gdzieś zaaplikowałeś?

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
Żarówki są takie jak powinny być, a lampy europa nic nie kombinowałem tam. Dodam jeszcze że wszystkie błędy jak już wyskakują to jednocześnie... :cry:
Opublikowano
masz pakiet oświetlenia wnętrza? czyli boczne tylne z włącznikiem i przód podzielony na 3?

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
jak znajdziesz co to, to napisz bo ja mam dokladnie to samo tyle ze dwa ostanie komunikaty mi bębnia co jakis czs tez szukalem, czyscilem styki ,psikalem wtyczki masy i nic :?: tak ze jak dojdziesz co to to napisz :norty:
Opublikowano
masz pakiet oświetlenia wnętrza? czyli boczne tylne z włącznikiem i przód podzielony na 3?

Tak dokładnie.

Opublikowano
to jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy z takich bezinwazyjnych rozwiązań to moduł komfortu pod tylną kanapą...są tam takie dwa duże sterowniki i ten po prawej z tego co pamiętam bierze udział w tych wszystkich naszych wypasach. Nie jestem pewny czy to faktycznie tego dotyczy ale spróbować myślę, że można. Mi szyby raz domykało raz nie wyciągnąłem psyknąłem tym sprayem do połączeń elektrycznych i niby działa.

(OO=[][]=OO)

Opublikowano
wszystko zniknie jesli zajrzysz pod maske i wymienisz modul od swiatel mialem to samo ale trafilem dopiero w 3 modul (w modelu z silnikiem 2,5 kazdy modul wskazuje ok zarowki takie same natomiast w modelu z silnikiem 4.0 tylko jeden dziala ok i komunikatów nie ma (modul jest w bezpiecznikach skrzyneczka obok CC)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Takie coś właśnie znalazłem:http://www.e34-welt.de/tips_tricks/Reparaturanleitung%20CCM%20e34%20e32.pdf

Jeszcze nie wypróbowałem, ale jak tylko czas pozwoli to wypróbuję sposób.

126p>Polonez 1,5>Seicento 900>Polonez 1,4 103kM>Nissan 100NX 150kM>Peugeot 406>Peugeot 406>Opel Vectra 2,2DTI>BMW520i 24V>BMW 525i 24V Touring i VW POLO 1.0 sport GT :) '92>A-klasa 140KM>E61 530d