Skocz do zawartości

[530d] pomocy - unieruchomione auto - kręci a nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mm następujący problem z moim BMW. Opisze po krótce historie...

Mam problem z rozladowujacym sie akumulatorem. W związku z tym odpialem minusową Kleme i amperomierzem mierzylem pobór prądu na standbayu. Przy tej okazji wyjmowalem poszczególne bezpieczniki ze skrzynki w schowku chcąc zobaczyć, czy pobór zmaleje. Doszedłem ze to nawigacja jest winowajcą więc odlaczylem ja i skrecilem wszystko do kupy.

Na koniec dla spokoju chciałem odpalić auto i tu niespodzianka :567:

Rozrusznik kręci ale silnik nie odpala... Jakby jakieś zabezpieczenie nie pozwalało mi go odpalic. Dodam, ze w aucie nie mam odcinek itp.

Czy możecie mi jakoś pomoc? Jestem trochę zdesperowany, bo nawet nigdzie do warsztatu nie moge podjechać, bo mam unieruchomione auto. Każde wskazówki miłe widziane!

Pozdrawiam,

Kamil

Opublikowano
Powkładaj z powrotem bezpieczniki które wyjąłeś http://www.karawanier.pl/images/smilies/niewiem.gif

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
jesteś pewien, że to nawigacja pobiera prąd a nie np tuner radiowy? U mnie prąd pobierał tuner radiowy i przez to nie szło potem odpalić auta. Jeśli chcesz to możesz sprawdzić, tuner jest po lewej stronie jak koło zapasowe - wypinasz z niego wtyczkę i wtedy radio w aucie nie będzie działało.