Skocz do zawartości

[E46] 318i M43 problem z wolnymi obrotami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam przed napisaniem tematu przeszukałem trochę internet i nie znalazłem podobnego problemu. Więc postanowiłem napisać swój. A mianowicie mam problem z moją trójką po odpaleniu oraz rozgrzaniu silnika podczas dodaniu gazu obroty spadają do 500 silnik przygasa po czym wracają do normy i tak w kółko. Nie wiem gdzie może być problem, pierwsza myśl krokowiec więc go wyczyściłem niestety nie pomogło. Zacząłem szukać nieszczelności jednak wszystko wygląda okej. Wie ktoś co może być grane ?
Opublikowano
Do tego co już jest powiedzane należy jeszcze brać pod uwagę przepływkę i sondy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
pod komputer podłączałeś? wygląda na czujniki położenia wałka rozrządu

Podepne na dniach pod kompa może coś pokaże. Przepływka i krokowiec są sprawne je bym wykluczył.

Zauważyłem dziś ze problem ustaje gdy silnik jest dobrze rozgrzany.

Opublikowano
w takim układzie odpadają czujniki położenia wałka rozrządu. sprawdź błędy w komputerze, może coś podpowiedzą. po czym wnosisz, że przepływka i krokowiec są sprawne?

Po odpieciu wtyczek znacznie pogarsza się praca silnika gdy podłącze następuje poprawa.

Gdy jest rozgrzany nie dokonca problem ustaje obroty wahają się od 800 do 1100.

Opublikowano
.

zdecyduj się, bo podajesz sprzeczne informacje. po odpięciu których wtyczek sytuacja się pogorszyła? przepływkę odpinałeś?

niemożliwe staje się możliwe http://www.biuroprojektow.info/
Opublikowano
.

zdecyduj się, bo podajesz sprzeczne informacje. po odpięciu których wtyczek sytuacja się pogorszyła? przepływkę odpinałeś?

Powiem tak gdy jest ciepły raz działa dobrze a raz się waha nie wiem co jest grane. Jak odpialem przepływkę to się pogorszylo podobnie było z krokowiec. silnik faluje tylko gdy dodaje gazu lub dojezdzajac do skrzyżowania na luzie. obroty spadają do 500 przygasa po czym obroty wracają pod 800 i trzyma.

Opublikowano
A odma,nieszczelność w dolocie?U mnie szczelił waż idący od odmy(nie widac uszkodzenia),wąż jest w koszulce.
never again N46
Opublikowano
A odma,nieszczelność w dolocie?U mnie szczelił waż idący od odmy(nie widac uszkodzenia),wąż jest w koszulce.

Szczelne. Sprawdzałem i przy okazji zmieniłem membranę. Dziś jadę na diagnostykę komputerowa. Może się coś wyjaśni :-)

Opublikowano
Byłem u znajomego niestety jego sprzęt nie połączył się z silnikiem. W piątek jadę do elektronika. Ktoś zamiast tłumika końcowego wsadził przelotowy, może to być przyczyną ? :roll: