Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sadze ze przebieg to tak lekko 100 skrecony, spójrz na przycisk start stop. Jak ja szukałem auta, to oglądałem e91 z przebiegiem 350 gdzie gość uczciwie mówił, ze cos tam mogło byc skrecony i miała podobnie wytarty przycisk.
Opublikowano

Data for vehicle identification number: WBAVC31050VB75053

Model description: 320D OL

Market: Europa

Type: VC31

E-Code: E90

Chassis: Limousine

Steering: links

Doors: 4

Engine: M47/T2 - 2,00l (120kW)

Drive: Heckantrieb

Transmission: manuell

Body Color: Schwarz 2 (668)

Upholstery: Stoff Fluid/anthrazit (ALAT)

Production date: 26.09.2005

Assembled in: Leipzig

Code Serienausstattung Standard Equipment

S4AGA Interieurleisten titan matt Interior trim finishers Titanium matt

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S851A Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S200A Entfall Katalysator Diesel particle filter

S240A Lenkrad Leder Airbag Leather steering wheel

S249A Multifunktion für Lenkrad Multifunction f steering wheel

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S465A Durchladesystem Through-loading system

S502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A Nebelscheinwerfer Fog lights

S522A Xenon-Licht Xenon Light

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S540A Geschwindigkeitsregelung Cruise control

S606A Navigationssystem Business Navigation system Business

S672A CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs

L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

Czy widzicie tu coś niepokojącego?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przecież nie docierają do ciebie argumenty.

i tak interesuje cię cena a nie auto...

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAVC31050VB75053

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor SCHWARZ 2 (668)

Tapicerka STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Data prod. 2005-09-26

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S200A DIESELPARTIKELFILTER Filtr cząstek stałych

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S606A NAVIGATIONSSYSTEM BUSINESS System nawigacji Business

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S4AGA INTERIEURLEISTEN TITAN MATT Listwy wewnętrzne tytanowe matowe

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano

Kolega ma po prostu inne kryteria wyboru samochodu:

-czarny

-xenon

-navi

i cena w granicach 30tys

(tak śmiem domniemywać)

70% ludzi szukajacych e90 ma właśnie takie wymagania (no moze jeszczeskóra), reszta sie nie liczy. I nie trafiają do nich rzeczowe argumenty.

Opublikowano
70% ludzi szukajacych e90 ma właśnie takie wymagania (no moze jeszczeskóra), reszta sie nie liczy. I nie trafiają do nich rzeczowe argumenty

obecnie, tak jest chyba z każdym modelem BMW, w polsce ceny samochodu bogato wyposażonego w stanie rzeczywistym takim jak w opisie, są niższe do 30% niż odpowiadające im egzemplarze z zachodniej granicy... Pomijam fakt ,ze 90% polskich cukiereczków jest sprowadzana, gdzie tu logika, o matematyce nie wspominając ?? Też chciałem kiedyś kupić tanie e92 (do 50,000), w tej chwili odkładam kasę i zmienie jak będzie mnie stać :)

http://imageshack.us/a/img809/1850/f526.jpg

e46 coupe "soft german" works i progress

Opublikowano

Kolega ma po prostu inne kryteria wyboru samochodu:

-czarny

-xenon

-navi

i cena w granicach 30tys

(tak śmiem domniemywać)

70% ludzi szukajacych e90 ma właśnie takie wymagania (no moze jeszczeskóra), reszta sie nie liczy. I nie trafiają do nich rzeczowe argumenty.

darcyn wydaje mi się,że to Ciebie interesuje Cena,a nie auto.Szkoda,ze nie da się wstawić samych zdjęć bez ceny.Znaczy oczywiście da się,ale każdy znajdzie auto w necie...Jak dotąd niemal wszystkie posty opisują cenę pojazdu,a ja prosiłem o ocenę auta....Gdyby gościu chciał 50000zł - wszyscy by pewnie opisywali jaka ona cudowna.

Bronx jakie argumenty?Jak narazie na 6 postów jedynie jeden mówi o stanie auta i za ten jeden wielkie dzięki Phonemania .Już dzwoniłem do serwisu w Krakowie bo ponoć tam samochód jest serwisowany,aby sprawdzić historię,ale niestety nie chcieli pomóc.Auto w Polsce od 5 lat u jednego właściciela,ale historia do 2008 powinna być bo sprowadzony z Niemiec także coś napewno się dowiem odnośnie przebiegu.

Bronx_I poniekąd dobrze mnie rozszyfrowałeś...ale:

-czarny - kolor ma znaczenie,ale nie koniecznie musi być czarny,srebrny też jest ładny

-xenon - tak,na tym bardzo mi zależy

-navi - nie ma znaczenia,to można dokupić za grosze,a i sprzedawca poinformował mnie,że ma z nią problemy

cena - do 40 max jeśli będzie warta tej ceny

Proszę o ocenę AUTA.

Opublikowano
Ja teraz próbuje sprzedać swoje e91 z 2006 roku, fajnie wyposazona, auto zadbane i uczciwe, wszystko opisane, cenie niecałe 40 tys, sadze ze cena atrakcyjna i nikt nawet nie zadzwoni, pewnie jak bym wystawił za 33 poszła by od razu. Chory kraj.
Opublikowano
Ja teraz próbuje sprzedać swoje e91 z 2006 roku, fajnie wyposazona, auto zadbane i uczciwe, wszystko opisane, cenie niecałe 40 tys, sadze ze cena atrakcyjna i nikt nawet nie zadzwoni, pewnie jak bym wystawił za 33 poszła by od razu. Chory kraj.

Szroty z allegro psują rynek właśnie takim uczciwym sprzedawcą jak Ty.Tak jak już Ci mówiłem,gdyby to nie było kombi pewnie byśmy się dogadali.

Popatrz teraz tylko z innej strony-tutaj wszyscy jak dotąd ocenili auto wyłącznie po jego cenie.Teraz Twoje stoi za 40 tys i nie możesz sprzedać.Po kilku miesiącach zjeżdżasz z ceny do tych 33 tysi i wtedy będzie podejrzana bo będzie za tania....Chory kraj.

Opublikowano
To nikt ciebie nie poinformował, że samochody przed kupnem sprawdza się osobiście+ diagnostyka? Opinie z forum nie mogą i nigdy nie będą wiarygodne, a jedynie subiektywną oceną. Chyba, że od tego uzależniasz kupno auta i opinie z forum będą dla ciebie wiążące. Więc nie unoś się tylko czekaj aż ktoś napisze coś, co by ciebie satysfakcjonowało. I pogódz się z tym, że jak wrzucasz samochód do oceny nie zawsze przeczytasz to co byś chciał.
Opublikowano (edytowane)
sorry ale też bym nie dał 40 tys za prawie 8 letni samochód...

Za samochód też bym tyle nie dał, ale za BMW tak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EDIT:

Coś ta temat auta.

Kolego wedkaa nie denerwuj się, że tak piszą o tym aucie (mam na myśli cenę). Sam już tu trochę jestem i kilku napaleńców było co nie słuchali argumentów, a potem albo byli bywalcami działów z pomocą albo ich auta lądowały po miesiącu w ogłoszeniu (szczególnie zapadł mi w pamięć przypadek 540i, które na pożegnanie właściciel pogłaskał i coś tam jej po cichu powiedział). Cena zazwyczaj z czegoś wynika i zawsze daje jakiś pogląd na początek - rzadko jest tak że kupisz dobre auto za niską cenę, natomiast kupić szrota za dużą cenę też nie sztuka.

Co do tego auta to przy tym przebiegu powinieneś zapytać o:

- turbinę (jej żywot to tak średnio 160tkm)

- dpf (przy ~170tkm komputer nakazuje jej kontrolę)

- dwumasę

Wszystkie powyższe rzeczy o ile nie są w należytym stanie powodują odczuwalne koszty. Oczywiście zależy to też gdzie się to robi (ASO/warsztat niezależny).

Po samych fotach ciężko cokolwiek zauważyć - bardziej nadają się do forumowej galerii niż do oceny. Ja widzę pęknięty zdrerzak i brak dekielka na jednej z felg. Brakuje mi fotek silnika i siedzenia kierowcy.

Co do telefonu do ASO, spróbuj w innym się coś wywiedzieć - może coś będzie o ile krakowski dealer wrzucał dane do bazy ogólnej. I mniej nerw :cool2:

Edytowane przez Pakito
Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2: kupujcie dalej szroty spawane z 2/3 aut !! powodzenia :)

Opublikowano
Mialem kilka cywilnych bmw, poczynilem tez jedno do sportu, ogólnie jestem fanem marki, uważam natomiast ze nowe bmw to już nie bmw jakie lubię i z jakimi do tej pory miałem kontakt, to już nie to. Nie mniej jednak bez zastanowienia wybrał bym do zakupu 8 czy 10 letnie bmw niż 2 letnia toyote, Honde i tym podobne wozidla. Aktualnie mam służbową toyote, nowka z salonu, wcześniej miałem civica UFO, gdzieś tam przewinęło sie jakies seaty, vw, volvo. Jak dla mnie nie ma porównania. Jeśli ktoś chce kupic auto i szuka bmw to jest świadom czego szuka i jest gotów zapłacić wiecej. Nie widzę innej opcji.
Opublikowano

Bronx jakie argumenty?Jak narazie na 6 postów jedynie jeden mówi o stanie auta i za ten jeden wielkie dzięki Phonemania .Już dzwoniłem do serwisu w Krakowie bo ponoć tam samochód jest serwisowany,aby sprawdzić historię,ale niestety nie chcieli pomóc.Auto w Polsce od 5 lat u jednego właściciela,ale historia do 2008 powinna być bo sprowadzony z Niemiec także coś napewno się dowiem odnośnie przebiegu.

-czarny - kolor ma znaczenie,ale nie koniecznie musi być czarny,srebrny też jest ładny

-navi - nie ma znaczenia,to można dokupić za grosze,a i sprzedawca poinformował mnie,że ma z nią problemy

Proszę o ocenę AUTA.

Wedkaa przepraszam troche sie zagalopowałem i wrzuciłem Cię do jednego worka

Ale to dlatego, że ciągle ktoś mi mówi, żebym poszukał mu BMW i najważniejsza zawsze jest nawigacja, skóra i koniecznie ksenon.

Rzadko kto mówi, że chce auto zadbane z niskim przebiegiem. A jak ktoś dzwoni o auto to zaczyna rozmowę od słów "co zrobimy z tą ceną"

Dziś sprzedałem swoje e90 LCI z 2009 roku z oryginalnym przebiegiem 47tys za 45tys zł - poszła do znajomego bo jak pomyślałem że na wiosne wystawie za 50 to każdy będzie marudził, że słaba wersja, w dodatku cos tam malowane to wolałem puścić "do swoich" w dobrej cenie

Co do auta z linku wygląda na troszkę "umęczone" jak masz budżet do 40 tys to wydaje mi się, że znajdziesz coś ciekawszego.

Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2: kupujcie dalej szroty spawane z 2/3 aut !! powodzenia :)

bzdury koleś wypisujesz... dla wielu ludzi to jest tylko samochód i patrzą na lata a to, że nazywa się bmw to znaczy, że co? że ma kosztować nie wiadomo ile?

nie ma co się oszukiwać to jest stare auto...

czyli 3/4 Europy się myli ? i tylko my Polacy wiemy za ile powinno sprzedawać się takie auto ?

jak patrzą na lata to śmiało, za te kwote można pewni 2-3 letnią skodę octavię kupić w dobrym wyposażeniu...

płacisz za : markę, indywidualny stan egzlemplarza, wyposażenie, historię pojazdu itp. itd. Jeżeli chcesz dobre auto ,to musisz zapłacić ,jeżeli masz określony budżet ,a auto marzeń je przekracza ? rezygnujesz z dowolnej pozycji którą wymieniłe.

Dla wielu ludzi to tylko samochód ? Tutaj wielu takich chyba nie znajdziemy. Każdy z nas te marke traktuje inaczej...

Moim zdaniem to Ty gadasz bzdury. koleś...

Opublikowano

Za samochód też bym tyle nie dał, ale za BMW tak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

EDIT:

Coś ta temat auta.

Kolego wedkaa nie denerwuj się, że tak piszą o tym aucie (mam na myśli cenę). Sam już tu trochę jestem i kilku napaleńców było co nie słuchali argumentów, a potem albo byli bywalcami działów z pomocą albo ich auta lądowały po miesiącu w ogłoszeniu (szczególnie zapadł mi w pamięć przypadek 540i, które na pożegnanie właściciel pogłaskał i coś tam jej po cichu powiedział). Cena zazwyczaj z czegoś wynika i zawsze daje jakiś pogląd na początek - rzadko jest tak że kupisz dobre auto za niską cenę, natomiast kupić szrota za dużą cenę też nie sztuka.

Co do tego auta to przy tym przebiegu powinieneś zapytać o:

- turbinę (jej żywot to tak średnio 160tkm)

- dpf (przy ~170tkm komputer nakazuje jej kontrolę)

- dwumasę

Wszystkie powyższe rzeczy o ile nie są w należytym stanie powodują odczuwalne koszty. Oczywiście zależy to też gdzie się to robi (ASO/warsztat niezależny).

Po samych fotach ciężko cokolwiek zauważyć - bardziej nadają się do forumowej galerii niż do oceny. Ja widzę pęknięty zdrerzak i brak dekielka na jednej z felg. Brakuje mi fotek silnika i siedzenia kierowcy.

Co do telefonu do ASO, spróbuj w innym się coś wywiedzieć - może coś będzie o ile krakowski dealer wrzucał dane do bazy ogólnej. I mniej nerw :cool2:

Może faktycznie trochę się spiąłem,ale zadałem zwykłe pytanie,a wszyscy nagle mnie napadają.Nie kupuje na siłę!!!Będę szukał,aż znajdę.Mam czym jeżdzić,nie spieszy mi się.Oczywiście nie ukrywam,że cena ma duże znaczenie,ale nie szukam "OKAZJI".

Odnośnie tego auta to sprzedawca mówił o tym,że turbina była wymieniana niedawno na nową.O dpf oraz dwumasę nie pytałem.

Informacje jakie uzyskałem od sprzedawcy:

W 2008r. sprowadzony do Polski.Był uszkodzony lewy(pasażera) błotnik przód,drzwi,lampa,zderzak.Była malowana część zderzaka tył.

Poza webasto wszystko sprawne.Miał jakieś problemy z elektryką stąd wizyta 2 tygodnie temu w ASO w Krakowie.

Do wymiany tarcze i klocki przód,ma części daje z samochodem.

Na pytanie czy podjedzie do ASO na sprawdzenie auta kręcił nosem bo ma 100km itp. ale twierdzi,że znają tam auto i można zapytać bo robił tam też serwis przy 200tys.

Oczywiście to kwestia dogadania bo jeżeli się nie zgodzi to ja rezygnuje.Co by mi sprzedawca nie mówił i tak przed zakupem auto będzie sprawdzone w ASO.

Spróbuje dowiedzieć się więcej w ASO w Warszawie.

Opublikowano

Proszę o ocenę AUTA.

Wedkaa przepraszam troche sie zagalopowałem i wrzuciłem Cię do jednego worka

Ale to dlatego, że ciągle ktoś mi mówi, żebym poszukał mu BMW i najważniejsza zawsze jest nawigacja, skóra i koniecznie ksenon.

Rzadko kto mówi, że chce auto zadbane z niskim przebiegiem. A jak ktoś dzwoni o auto to zaczyna rozmowę od słów "co zrobimy z tą ceną"

Dziś sprzedałem swoje e90 LCI z 2009 roku z oryginalnym przebiegiem 47tys za 45tys zł - poszła do znajomego bo jak pomyślałem że na wiosne wystawie za 50 to każdy będzie marudził, że słaba wersja, w dodatku cos tam malowane to wolałem puścić "do swoich" w dobrej cenie

Co do auta z linku wygląda na troszkę "umęczone" jak masz budżet do 40 tys to wydaje mi się, że znajdziesz coś ciekawszego.

Czy Ty handlujesz autami?Tak wywnioskowałem z tego posta...