Skocz do zawartości

GOODYEAR UG8 czy MICHELIN ALPIN A4 na zime ;]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na tylna os polecam kupić oponki z bieznikiem kierunkowym... Mniej ucieka tył przy gdodawaniu gazu

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano

ja mam GOODYEAR UG8 i polecam, super opony

mialem ug7, ug6 (na e36), zero problemów zimą

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Ja od 3 lat mam na zimę alpin a4 (z indexem H). Dostałem je do testów jak były nowością. Jak najbardziej mogę polecić. Jakieś 3 tyg temu wygrały test 50 opon zimowych w AŚ. W większości konkurencji miały bardzo dobre wyniki, natomiast zdecydowanie wygrały konkurencję na zużycie - przewidywany przebieg 40000km. Moje po 3 zimach mają przejechane może z 12000km i są jak nowe, nigdy nie miałem jakiejś nieprzewidzianej sytuacji na drodze
Opublikowano

Miałem Apliny A4 kiedyś i nie byłem zadowolony.

Miałem Yokohamy W Drive i jeszcze większa lipa.

Dwie zimy wstecz wybrałem Pirelli Sottozero II z indeksem V, 225 45 r17 i jestem mega zadowolony.

W tą zimę dokupuje nowe takie same na tył, tyle e już sottozero III też z indeksem v ( odczuwalnie droższy niż słabsze indeksy ale dużo lepsza mieszanka ).

Mogę je z czystym sumienie polecić.

Opublikowano

Miałem alpin z 2006 i 2005 opony tragiczne ale miały ciut inny bieznik

Teraz mam UG8 opony generalnie świetne nie udało mi się zakopac na nich tylko szkoda że mam je w wersji do 210

Opublikowano

No ja alpiny miałem w 2002/2004.

W przypadku pirelli dopłata do V jest znaczna, ale wydaje mi się że warto, całkiem inna mieszanka gumy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Continental ts850, nie widziałem testu, którego by nie wygrały. Mam u siebie, ale dopiero od tygodnia i śniegu nie widziały.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Miałem alpin z 2006 i 2005 opony tragiczne ale miały ciut inny bieznik

Teraz mam UG8 opony generalnie świetne nie udało mi się zakopac na nich tylko szkoda że mam je w wersji do 210

To w taim razie do jakiej predkości sa najlepsze i jaka to różnica ? ;] w zime raczej do 200 nie będę sie rozpędzał ;) czy to moze też oznacza inna wartość gumy ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakieś 3 tyg temu wygrały test 50 opon zimowych w AŚ.

te testy w aś to wygrywa ten kto więcej posmaruje więc można sobie nimi podetrzeć...

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
być może masz racje, jednak nie masz pewności że w innych przypadkach jest inaczej :wink: bo są przecież złe siły trzymające władzę :norty:
Opublikowano

Ja ogólnie uważam, że testy można sobie włożyć ....

W tych wskazanych to nie ma sottozero + należy pamietać, że sa różne zimówki a te z testów to nie są zimówki dla mocnych samochodów z zacięciem sportowym.

No i wspomniałem pytającemu 2 razy o różnicy w gumie jesli chodzi o indeks prędkości po czym zapytał o coś co było już napisane.

Jak potrzebujesz błogosławieństwa które z obu wybrać to nie tutaj odpowiedz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja też wolę empiryczne testy.

przypadkowo kupiłem do magdaleny continentale i są super.

do betti nokiany wrg2 ina które psioczą a mi pasują.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały