Skocz do zawartości

Błedy w BMW e46 318i 2l :p0130 p1049 p0368 Panowie pomocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Chciałbym usłyszłec konkretnych porad z moja BMW e46 2002r 318i 2l.mam ja moze z dwa miesiace zapalaja sie kontrolki silnika i EML czassami same gasna.po podłaczeniu po kompa wykryło 3 bledy p0130 p1049 p0368.został wymieniony czujnik wałka rozrzadu,auto normalnie jezdzi silnik dormalnie pracuje wszystko jest ok tylko jak dam porzadnie po garach to tak jakby mu moc odcinało auto dalej nie ciagnie??nie wiem co ejst grane?Panowie pomocy!!!
Opublikowano

Sitek witaj !

Powiadasz

jak dam porzadnie po garach to tak jakby mu moc odcinało auto dalej nie ciagnie

Ładnie zacząłeś wątek ale go bardziej rozwiń czyli pokaż swoje zdolności literackie i to opisz ze szczegółami, np od obrotów to sie zaczyna? przy jakiej szybkości? kiedy Ci to odpuszcza ? czy jak go powoli rozbujasz to czy ładnie wejdzie na obroty i odpowiednia szybkość?

Czy filtry paliwa i powietrza wymienione ? a pompa paliwowa wystarczająco podaje ?

Przydała by się diagnostyka podczas jazdy tz. -data live-

Na dzień dobry to by sie chciało powiedzieć : wziąć pod łupę ; przepływke , krokowy i lewe powietrze

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Witam.Tzn z miejsca jak chce bokiem pocisnac np. gaz na maxa puszczam sprzegło i delikatnie zamieli i nagle jest stop tak jakby go zdusiło całkowicie.Jeden mechanik po stwierdzeniu tych błedów powiedzial mi ze mechanizm co reguluje zaworami pod pokrywa ale tojest koszt okolo 1500 zł samych czesci,troche sie podlamalem.Filtr powietrza wymieniony ale paliwa nie bede wymienial dopiero.Jeszcze jedno po wymianie czujnika nie skasowałem tych błedów ?to tez moze wadzic?jedni mowia zeby zrestartowac kompa ?nie mam juz bladego pojecia.Przed wymiana czujnika odnosilem takie wrazenie ze jest pnrzymulony do 7tys obr szedl jak czolg od 2,5tys nie czulem zadnego chociazby delikatne wcisniecie w fotel przeczyscilem przeplywke nic nie dalo wymienilem ten czujnik czuje ze jest troszke lepiej ale jeszcze nie to...co zauwazylem jeszcze to ze sprzeglo wysoko bierze?hmm mniej wiecej opisalem moj problem z bmw dzieki za porady:Dczekam na dalsze:DPozdrawiam!
Opublikowano

Piszesz

z miejsca jak chce bokiem pocisnac np. gaz na maxa puszczam sprzegło i delikatnie zamieli i nagle jest stop tak jakby go zdusiło całkowicie

Hmm wygląda na to że masz inteligentne auto i nie chce sie dać zakatować na amen ;-)

Ja sie poddaję z udzielaniem Ci porad bo jeszcze żadnemu mojemu samochodowi nie dawałem takiej szkoły ale jest tu sporo takich co mają doświadczenie, to Ci podpowiedzą co w twoim wypadku jest normalnością a co nie .

..........................................................................................

Opublikowano
Skąd jesteś ? Miałem podobne problemy z autem... Zapewne 143km ?

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano
z miejsca jak chce bokiem pocisnac np. gaz na maxa puszczam sprzegło i delikatnie zamieli i nagle jest stop tak jakby go zdusiło całkowicie

Może to błąd zwany ASC/DSC ?:p

Naprawy po sąsiedzku BMW E46 - Lubin dolnyśląsk

wymiany elementów zawieszenia, układu hamulcowego, elektryka, doposazenia, diagnostyka

Opublikowano

Może to błąd zwany ASC/DSC ?:p

pewnie tak ale cii moze auto się uratuje :)

BUNIA :)
Opublikowano

Roberto dajmy sie młodzieży wyżyć , bo inaczej to byśmy wszyscy jeździli Trabantami ,zresztą tu chłopaki doradzą jak wymienić wał czy sprzęgło ;-)

Ale swoją drogą to bym chętnie w swoim założył jakiś ukryty przełącznik aby się załączał elektroniczny kaganiec pod moją nieobecność ;-)

Opublikowano
wiesz ale jak chce sie wyżyć to niech na tor jakis jedzie a nie na drodze publicznej. .. :). tacy mlodzi miszczowie kierownicy to z kobieta i kapelusznikiem na jednym miejscu stawiam jako największe zagrożenie na drodze :)
BUNIA :)
Opublikowano

No ale czekaj, mówisz, że masz błędy, ale próbowałeś w ogóle je znaleźć, co oznaczają, czy o tak o wrzuciłeś na forum? Przecież jest jasno i wyraźnie napisane w wujku google:

P0130 - wadliwa pierwsza sonda lambda.

P1049 - wadliwy aktuator lub obwód układu valvetronic

P0368 - czujnik wałka rozrządu "B" bank 1.

Wymieniłeś lambda?

Który czujnik wałka wymieniłeś?

Sprawdziłeś, czy valvetronic prawidłowo reaguje po założeniu nowego czujnika?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Roberto , ja myślę że to przygody na torze a nie na publicznej, przecież dzisiejsza młodzież średnio ma wyższy poziom wykształcenia niż nasze stare pokolenie ;-)

Opublikowano
Witam Panowie:DHmm nie chodzi tutaj o wyzycie sie czy cos takiego bo jak bym chcial tak szalec to bym kupil sb 2,5 czy 2,8l i sie bawil i wyzywal poprostu lubie czasami sb bokiem pocisnac czy cos takiego nie jestem zadnym katem hehe poprostu nie lubie jak cos mi nie dziala tak jak powinno ,jestem mlody nie ukrywam ale nie jakis narwaniec ze dorwie auto i katuje,poprostu chce zeby to dzilalo tak jak powinno.Hmm wiec sondy lamdy nie wymienilem czujnik walka rozrzadu dolotowy wymienilem a wylotowy sprawdzalem to jest tam zamiennik.A jak sprawdzic valvetronic czy prawidlowo reaguje po wymianie walka?Pozdrawiam