Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Dziś dopisałem w samochodzie nowy nabytek iPhone 5S. Niestety nie czyta kontaktów z książki tel. Łączy rozmowy, ale nie rozpoznaje dzwoniących. Poprzednio używałem iPhone 4 i nie było żadnego problemu. Samochód z 2006 roku z navi bussines. Czy ktoś już używał takiej konfiguracji. W iPhonie wszystkie zakładki w BT ustawione jako aktywne.
Opublikowano

Proponuję przenieść kontakty na pamięć telefonu z sim .

U mnie w Galaxy Note II to pomogło .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

U mnie wszystko działa tak jak powinno . Ile masz kontaktów w książce ? Masz je w pamięci tel ?

Trochę na początku mi się to ładowało ale teraz łączy się w parę sekund

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten sam telefon iPhone 5S dopisałem w E87 (LCI 2009) i wszystko jest OK, czyli czyta kontakty z telefonu. Zatem problem chyba nie leży w telefonie tylko jest problem z moim BT.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pogrzebałem trochę w ustawieniach telefonu i zaczęło działać, ale co właściwie było przyczyną nie wiem.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, proszę mi podpowiedzieć jak w iPhone 5s przenosi się kontakty z sim do pamięci? Myślałem, że w tej klasie telefonu instaluje się wszystko w pamięci. Nie wiem jak to zrobić?

Już to ogarnąłem ;)

Dzisiaj mi zamontowali moduł, jeszcze nie sprawdzałem czy się połączy z moim 5s, jak mi sie uda to napiszę tutaj.

Opublikowano
Witam, proszę mi podpowiedzieć jak w iPhone 5s przenosi się kontakty z sim do pamięci? Myślałem, że w tej klasie telefonu instaluje się wszystko w pamięci. Nie wiem jak to zrobić?

Już to ogarnąłem ;)

Dzisiaj mi zamontowali moduł, jeszcze nie sprawdzałem czy się połączy z moim 5s, jak mi sie uda to napiszę tutaj.

i

ustawienia / poczta kontakty inne / importuj kontakty z sim :)

Opublikowano

Spko, napisałem, że to ogarnąłem ;).

Po zamontowaniu modułu pojawiły się komunikaty od navi na head up'ie i działa zmieniarka - to akurat wiedziałem, że tak się stanie. Natomiast co do połączenia bluetooth to oczywiście iPhone 5S go nie widzi. Starszy htc touch2 znajduje go bez problemu, ale nie parują się, tzn. jest komunikat, że parowanie się nie powiodło, a na liście w menu komunikacja w podmenu telefony widnieje jako sparowany.

Bez aktualizacji softu modułu się nie obejdzie. Wypróbuję jeszcze twardy reset iphone, żeby zobaczyć, czy w ogóle go znajdzie. Chyba, że wymienię stary moduł tcu na jakiś nowszy.

Twardy reset 5s nic nie dał, nadal się nie widzą.