Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, że team iście banalany, ale spędzam w aucie po 12 godzin i potrzebuje wspomagania. Niestey w mojej e91 nie ma uchwytów do kubków. Są na allegro i innych serwiach oryginalne listwy do montazu, nigdzie jednak nie jest napisane czy nalezy wymieniać cały moduł czy jest jakaś inna możliwośc domontowania tego.

Z góry przepraszam za banlne pytane

Opublikowano

Żeby zamontować oryginalne uchwyty do kubków do e90 musisz wymienić całą konsole.

Swego czasu pamietam, ze w ASO można było doposażyć podobnie jak 1er

Opublikowano

Na allegro jest masa takich uchwytów montowanych w kratki lub na tunel środkowy .

Nawet kolor można dobrać pod listwy ozdobne .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz z tyłu podłokietnik, to można korzystać z uchwytów tam zamontowanych - tak ja robię czasem. Nie jest komfortowe, ale bezpłatne.
Opublikowano

Bmw nie popisało się w tej kwestii.

Ja akurat mam zamontowane oryginalne uchwyty, ale np. mój kolega kupił E61 530i bez uchwytów i myślał że łatwo je dołoży...i się mocno zdziwił :jawdrop:

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Witam.

Wiem, że team iście banalany, ale spędzam w aucie po 12 godzin i potrzebuje wspomagania. Niestey w mojej e91 nie ma uchwytów do kubków. Są na allegro i innych serwiach oryginalne listwy do montazu, nigdzie jednak nie jest napisane czy nalezy wymieniać cały moduł czy jest jakaś inna możliwośc domontowania tego.

Podjedź do ASO, niech szybko zdejmą Ci listwę i sprawdzą co jest pod nią - może nie musisz wymieniać dechy. U mnie uchwytów nie było, ale jak zapytałem o to w ASO to powiedzieli że muszą sprawdzić fizycznie i zdjąć listwy bo wprawdzie VIN pokazuje że tej opcji nie mam, natomiast wg nich czasem mimo braku opcji w VINie to w desce pod listwami są gotowe odpowiednie otwory montażowe. Wtedy wystarczy dołożyć tylko sam mechanizm za kilkaset PLN i nie trzeba wymieniać całej deski rozdzielczej (wtedy koszt całej operacji znacznie przewyższa korzyści).

Na naszym forum jest też DYI z doposażenia w uchwyt na kubki z E87 (montujesz to na konsoli środkowej, wygląda dość estetycznie):

http://img.photobucket.com/albums/v295/ChristianDela/Cup%20holder%20install/Cupholder.jpg

Opublikowano
Witam.

Podjedź do ASO, niech szybko zdejmą Ci listwę i sprawdzą co jest pod nią - może nie musisz wymieniać dechy. U mnie uchwytów nie było, ale jak zapytałem o to w ASO to powiedzieli że muszą sprawdzić fizycznie i zdjąć listwy bo wprawdzie VIN pokazuje że tej opcji nie mam, natomiast wg nich czasem mimo braku opcji w VINie to w desce pod listwami są gotowe odpowiednie otwory montażowe. Wtedy wystarczy dołożyć tylko sam mechanizm za kilkaset PLN i nie trzeba wymieniać całej deski rozdzielczej (wtedy koszt całej operacji znacznie przewyższa korzyści).

Na naszym forum jest też DYI z doposażenia w uchwyt na kubki z E87 (montujesz to na konsoli środkowej, wygląda dość estetycznie):

http://img.photobucket.com/albums/v295/ChristianDela/Cup%20holder%20install/Cupholder.jpg

Po raz pierwszy słyszę takie bzdury.

Co fizycznie sprawdzić i pod jakimi listwami? Przecież E9x mają cup holdery są zmontowane w desce bezpośrednio, zaraz pod listwą, więc jak i po co zdjemować listwy? Nie rozumiem.

Zobacz http://i490.photobucket.com/albums/rr267/stocksoup/IMG_0693.jpg

Na pierwszy rzut oka wiadomo czy są czy nie, a o dposażeniu bez wymiany deski nie ma mowy.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Moja narzeczona zawsze mówi mi, że nie chcę kolejnej beemki bo nie ma gdzie kubka postwaić, a dla niej kawa po drodze to podstawa.Więc w swoim e91 wymieniłem deskę.

Teraz chcę kupić kolejne e91 i znó nie ma uchwytów na kubki, i chyba będę próbował z tym uchwytem do 1er bo nie chce mi się znów zmieniać deski.

Brak uchytów na kubki w standardzie w 9x to taki sam minus jak umiejscowienie przycisku do otwierania szyby pasażera (to w ogóle jakaś masakra)

Opublikowano

Własnie roche to problematyczne, bo przy średniej 5000 km w miesiącu to człek by czasem kawę łykną :)

Ale słabe jest to rozwiązanie, bo tak na prawdę jak kupujesz auto to wręcz jesteś przekonany że taka pierdoła jest - a tu psikus.

Jade juro do ASO zobaczymy co mądrego wymyślą