Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ja ci dam radę gratis. Szkoda czasy na szukanie poliftowej 740i w takiej kasie.

To co ci znaleźli w trakcie tej inspekcji to jest czubek góry lodowej. Technicznie jak Ci pisałem w każdym M62 jest 7-8 tys do włożenia w silnik. Zawias z pewnością tez był do roboty, tylko go nie słychać, ale e38 jest tak ciężkie że zazwyczaj nawet do końca gwarancji samochodu wahacze nie wytrzymywały. Amorki w każdej są do wymiany. I najgorsze czyli blacharka - E38 z końcówki produkcji strasznie gniją, ja głównie dlatego zrezygnowałem z zakupu e38, radzę obejrzeć wewnętrzne ranty drzwi, progi, wlew paliwa itd.

Ja poddałem się po jakiś 3 miesiącach poszukiwań

Przejechałem 6000km obejrzałem 5 samochodów w Niemczech i 1 w Polsce. Miałem na zakup i doprowadzenie do ładu przeznaczone ok 35,000zł..../

Jeśli zamierzasz szukać czego w okolicach 20 tys, bez większego wkładu to możesz od razu odpuścić.

Opublikowano

no pewnie że nie ma najmniejszego sensu robienie sobie nadziei że za 15k można kupić ładny egzemplarz 740i.

Takie auto kosztowało ze 300k a teraz niby za 14k handlarz płacząc oddam nam tzw."igłę" :duh:

Opublikowano

Juz zrozumiałem, ze musze najpierw dozbierac troszke pieniedzy :) i na wiosne jak juz bede mial minimum 20 tysi zaczac rozgladac sie za jakims ciekawym modelem :)

Moze w miedzy czasie ktos z klubowiczów bedzie chcial zmienic samochód :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Za 15 tys zł mozna szukac słabiej wyposazonego e46 z poczatków produkcji i to też nie z topowym silnikiem... i wtedy można kupic cos ciekawego.

Zanim sprzedałem e46 i też po sprzedaży szukałem sobie ładnej e38... nic nie znalazłem, a sporo samochodów widziałem. Z budżetem 30 tys zł.

Potem nawet żałowałem trochę że sprzedałem świetne e46, bowiem kupic idealne e39 czy e38 to bardzo wielkie wyzwanie dzisiaj... nawet ze sporym budżetem.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...