Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Ja nie jestem żadnym znawcą BMW i od razu się do tego przyznaję, ale komentarze, które wrzucają bezwzględnie wszystkie sprzedawane auta do 1 worka są co najmniej krzywdzące.

Dlaczego tak sądzę?

Otóż jestem koneserem TOYOTY. Jeździełem już trzema. miesiąc temu sprzedałem swoją 2-litrową dieslowską Avensis i wiem jak musiałem się nadenerwować, bo za mój 2008 rocznik był przedział cenowy różniący się nawet kwotami rzędu 20 tys. zł (od 25.000 do 45.000 zł.) i zapytuję:

DLACZEGO HANDLARZE SZROTAMI TAK ZBIJAJĄ CENY?

Przez 2 tygodnie zadzwonił tylko 1 chętny. Cenę miałem raczej z tych wyższych. I właśnie przez dumping handlarzy nie można sprzedać porządnego auta, bo wszyscy szukają "OKAZJI".

No i... musiałem zejść z ceny żeby sprzedać swoje autko, choć miałem salonowe faktury i zebrany komplet paragonów na wszystko. Wiem, że kupcowi posłuży ona długoooo... oj dłuuugo, tym bardziej, że miałem najechane tylko 108 tys.km.

No więc swoją historię wklejam, jako taką, że nie zawsze "średnia cena" oznacza SZROT, bo czasem trzeba sprzedać taniej, żeby np. uciec z podatkiem przed końcem roku, itp...

Mam drugie autko więc mi się nie speszy, ale zacząłem się rozglądać za E90, bo za młodego miałem E36 i sentyment powrócił. Stara miłość nie rdzewieje... :wink:

Pozdrawiam wszystkich niedowiarków serdecznie!!!

:)

Opublikowano

To zapytaj jescze sprzedającego gdzie ten lift z tytułu ogłoszenia i czemu poprzycinał nożykiem uszczelki zderzaka??? :duh:

Masz oko kolego, tego też nie zauważyłem!! Może wycinał ORIGAMI :norty:

O co Wam chodzi z tymi uszczelkami zderzaka? Ja nic dojrzeć nie moge.

Opublikowano

To zapytaj jescze sprzedającego gdzie ten lift z tytułu ogłoszenia i czemu poprzycinał nożykiem uszczelki zderzaka??? :duh:

Masz oko kolego, tego też nie zauważyłem!! Może wycinał ORIGAMI :norty:

O co Wam chodzi z tymi uszczelkami zderzaka? Ja nic dojrzeć nie moge.

Chodzi o uszczelkę przechodzącą ze zderzaka na lampę - powinna być jedna w całości (na stronę), a tutaj ktoś podzielił ją na dwie części

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Az zaraz pojde zobaczyc bo nie kojarze zebym miał.

Moze truchleją i odpada to?