Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Co myślicie o tym aucie: http://otomoto.pl/bmw-328-C31135317.html

Cena dosyć "okazyjna", ale po VINie, chyba wszystko pasuje:

Numer podwozia WBABM51050JH31851

Kod typu BM51

Typ 328CI (EUR)

Typoszereg E E46 (2)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.80

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka STOFF MAGLIA/LEDER/HELLBEIGE 2 (E9HC)

Data prod. 1999-11-18

S256A SPORT-/MF-LENKRAD/GESCHW.REGELUNG Kierownica sport./MFL/regul. prędk.

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S313A AUSSENSPIEGELPAKET Lusterko zewn. z funkcją składania

S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S435A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S661A RADIO BMW BUSINESS Radio BMW Business (C43)

S692A CD WECHSLER I-BUS VORBEREITUNG Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD I-Bus

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

S855A SPRACHVERSION ITALIENISCH Wersja językowa, włoski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S884A ITALIENISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa w jęz. włoskim

S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.

S928A REIFENSTEUERUNG Sterowanie opon

pozdrawiam

Opublikowano
@sfinks311: To, że jest z Włoch nie oznacza, że nie było później w Niemczech ;) Owszem bogata historia, ale jak nie ma innych rażących niezgodności (czyt. pół środka wymienione, bo był dzwon i połowa samochodu z innego auta) to można pokusić się o wizytę w serwisie.
Opublikowano
To, że jest z Włoch nie oznacza, że nie było później w Niemczech ;)

Dla mnie kraj pochodzenia=kraj produkcji ale dla handlarza to nie to samo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dla mnie kraj pochodzenia=kraj produkcji

Chyba nie bardzo :nienie:

Kraj pochodzenia to raczej kraj, w którym samochód wyjechał z salonu, a nie z fabryki.

Opublikowano
Ale ten wyjechał z wersją włoska dlatego szansa, iż Włoch mieszkający w Niemczech go zamówił jest mała :mrgreen: :mrgreen: a poza tym wiemy jak jest...handlarze często nawet nie mają pojęcia skąd jest auto i tyle .nawet jak kupią od kogoś w Polsce to napiszą,ze jest z Niemiec a potem frana palą że im sie pomyliło :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale idąc tokiem Twojej wypowiedzi, że "kraj pochodzenia=kraj produkcji", żadne BMW nie mogłoby pochodzić np. z Włoch czy Polski, bo w tych krajach nie produkuje się tych samochodów, a np. wszystkie X5 i X6 powinny mieć adnotację, że pochodzą z USA, bo chyba tylko tam produkują te modele.
Opublikowano

Cena okazyjna? Wg mnie jak za 14 letnie niepewne qp, które wyróżnia się jedynie tapicerką cena jest i tak wygórowana.

Felgi masz do wymiany. Zauważ, że są wyważane na zewnątrz, czyli prawdopodobnie jest krzywa, a poza tym do qp średnio pasują.

Czy tylko mnie się wydaje, że błotnik w stosunku do nadkola niespecjalnie pasuje?

http://img03-otomoto.sogastatic.pl/C31135317_3.jpg

Jeżeli jesteś zainteresowany to w przyszłym tygodniu pewnie mógłbym obejrzeć z bliska.

http://www.lastfm.pl/user/lolcatiero - aktualnie słucham:

http://lastlabs.pl/musicbar.php?username=lolcatiero&color=red&unicode=no

Pozdrawiam, Michał.

Znany również jako delano @E46Forum.PL

Opublikowano

Generalnie po rozmowie jest kilka wniosków.

Facet używa auta od 3 lat.

Przez ten czas przejechał tylko 10 000 km (na co dzień podobno ma auto służbowe). Pytanie jak jeździł nim nie na co dzień ;-)

Drugiego kompletu nie daje w tej cenie (czyt. są za dopłatą).

Felgi jak na zimę są według mnie spoko. Też zdziwiłem się, czemu są odważniki na zewnątrz, ale jak da radę logicznie jeździć (czyli nie stwarzać zagrożenia) to na zimę mogą być. I tak po zimie mam zamiar kupić nowe koła (17 lub 18 cali).

Samochód mimo niepewności wydaje się być rozsądnym egzemplarzem na tyle, żeby go sprawdzić w serwisie.

Prawdopodobnie jadę w piątek lub sobotę go zobaczyć. Jak będzie szrot to opiszę na forum, a jak będzie ok, to się kupi.

Opublikowano
Felgi masz do wymiany. Zauważ, że są wyważane na zewnątrz, czyli prawdopodobnie jest krzywa

Dwa razy spotkałem się z tym, że wulkanizator na siłę zakładał je tak jak tutaj.

Powody: 1. bo odważniki klejone muszą być dużo cięższe i że trzeba czyścić felgę i generalnie nie ma to sensu; 2. bo nie miał odważników przyklejanych, tylko te na ranty...

Tak więc może po prostu właściciel trafił na słabego wulkanizatora.

Opublikowano

Boże ....... ludzie co wy macie z tymi ciężarkami.

Na zewnątrz nabijane to felga krzywa :duh: .

Jak może niektórzy nie wiedzą są DWA rodzaje ciężarków do felg aluminiowych :

a) nabijane

b) naklejane

Posiadacze oryginalnych felg z palety do e46 mogli by się przyjrzeć, że na niektórych wzorach jest rant na zewnątrz, który to w "wręcz niezwykły" sposób nadaje się do montażu ciężarków nabijanych ........... tak jak mamy w tym przypadku.

Jakie, kto wybiera ciężarki rzecz gusty ............... na felgach z e46 jak tylko była możliwość to chciałem mieć nabijane bo precyzyjniej idzie koło wyważyć a najdziwniejsze jest to, że żadna felga nie była krzywa :mrgreen: a w sumie miałem 3 komplety, obecne felgi z e9x nie mają rantu z zewnątrz/wewnątrz to możliwy jest montaż tylko naklejanych.

Dodam jeszcze, że jak nie mam możliwości samemu kół sobie wyważyć, to dostarczam koła gotowe do wyważania ....... czyli we własnym zakresie ściągam ciężarki/czyszczę itd. bo bez względu czy ASO/mała wulkanizacja wszystko jest robione na szybko i wyczyścić zawsze można dokładniej .............. .

Co do samego autka :

- oglądając na żywo przyjrzałbym się tyłowi dokładniej;

- ta tapicerka osobiście mi się podoba, ale nie liczyłbym aby fotel kierowcy wyglądał jak pozostałe siedzenia;

- komora silnika, lewy przód do dokładniejsze weryfikacji;

- uszczelka pokrywy zaworów + uszczelki śrub również do wymiany;

- zainteresowałbym się również układem chłodzenia.

Z kiepskich fotek to chyba tyle.

Opublikowano

@szymon-o: Dzięki, wreszcie pierwsza opinia, na którą czekałem ;)

Ad 1: Na co szczególnie zwrócić uwagę na tyle auta?

Ad 2: Pewnie masz racje, 240 tyś musiało zrobić swoje ;)

Ad 3: Na co szczególnie zwrócić uwagę? Szukać chamskich spawów po całości, czy coś innego masz na myśli?

Ad 5: Czytałem, że występują takie problemy. Na co zwrócić szczególną uwagę, oprócz sprawdzenia, czy auto się nie przegrzewa? ;)

Opublikowano

No i BMW kupione. Kilka rzeczy mechanicznych (według opinii mechanika, zajmującego się BMW) drobnych jest uszkodzonych, ale nie było żadnych rażących problemów. Do zrobienia na teraz to czujnik położenia wału, i likwidacja wycieków (podstawa filtra oleju i drobny wyciek na łączeniu skrzyni) + oczywiście serwis (olej + filtry). Generalnie egzemplarz do dopieszczenia i w środku i na zewnątrz.

Dobrze kolega lolcat zauważył, z przodu (bardziej od strony pasażera) auto lekko dostało. W środku nie ma śladu, ale lampa jest nieoryginalna i błotnik jest trochę nierówno.