Skocz do zawartości

BMW e36 NIE PALI. Jest tu ktos wgl ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
Opublikowano

Jeżeli nawet są zużyte pierścienie to kompresja zawsze jakaś tam jest.

Jest walnięty któryś zawór, lub jego gniazdo.

Widziałem na własne oczy jak prawie pół stopki zaworu potrafi nie być.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

NIe ma żadnego problemu zestaw kluczy ktoś do towarzystwa i do roboty:P

tylko pamietaj o oznakowaniu rozrządu jak bedziesz sciągał!! :!:

jak już ściągniesz głowice to albo daj do sprawdzenia albo jak to robi wielu domowych mechaników:P obróc ja zaworami do góry zalej benzyną na wszystkei zawory najlepiej przykryj jakąś blachą żeby benzyna nie wyparowała i po 15 min sprawdz jesli gdzieś benzyny ubyło to znaczy że puszczają zawory koszt jednego zaworu w granicach 30 zł to samo zrów w silniku przekręć wałem żeby wszystkie tłoki sie schowały i nalej benzyny tak aby cała powieszchnia tłoka była zalana i ten sam motyw blacha 15-20 min jeśli ubyło znaczy nieszczelne samą głowice opłaca sie robić jak bedzie coś z dołem to szukaj silnika:/

Opublikowano
Witam Panowie więc tak silnik wyciągam ;/. Nie bd się z nim bawił dziś byłem w Krakowie zobaczyć silnik 2.5i wszystko sprawdzałem w nim ładnie chodzi i co najlepsze ma 144tys km Przejechane. Wiem że pakuje się w koszta ale mam do niego wszystko co potrzebne do montażu żeby silniczek ruszył . Silnik 2.5i z całą instalacją kupiłem za 1500 koleś chciał 2000 ale ja z nim sie dogadałem ze sam sobie go z kumplem wyciągnę i wgl więc powiedział ze niech straci . Trochę się z niego śmiałem potem bo do tego jeszcze wykręciliśmy przednie hamulce komplet i amortyzatory przednie i tylne hamulce hehe ;d. Ogólnie spoko koleś. Za hamulce poleciałem do sklepu kupiłem dobrą flaszkę i sok. Teraz Chłopaki do was Pytanie co bd mi jeszcze potrzebne wiem ze nowa (chłodnica akumulator do bagażnika,tłumik kompletny). Zapomniałem o Czymś ? A skąd taki pomysł ? Hymm To było moje pierwsze bmw e36 i do tej pory nie chce się z nim rozstawać buda w bardzo dobrym stanie co prawda na masce mi wychodzi trochę rudej ale kupie nową i pomaluje ;p. Pytanie czy auto bd musiał przerejestrować z silnika 1.6 na 2.5 ? Bo właśnie nie za bardzo wiem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kwestia przerejestrowania, hmmm kwestia jka trafisz na kontrole. Ogólnie dane z dowodu musza grać z tym co w aucie. I jeśli trafisz na kumatego glinę, to zauwazy że zamiast 4 garów masz 6 garów. Laik się nie pozna. Zgodnie z prawiem dane powinno się zmienic.

PZDR>

Opublikowano
Co do kompresji powiedz żeby zrobili próbę olejową jak wyjdzie wyższe ciśnienie to pierścionki jak nic to czapka tak czy siak źle.
Opublikowano
Od jakiegoś czasu silnik to część zamienna więc nie powinno być kłopotu, ale nie wiadomo jak na przeglądzie jak gość będzie dociekliwy to różnie może być, jeszcze zostaje kwestia ubezpieczalni czy nie będzie kłopotu co do tego ze jest większy silnik (większa składka).
Opublikowano
silnk to część zamienna to racja ale chodzi tu o taki sam silnik taka sama pojemnosć i moc a zmiany silnika np tak jak w tym przypadku na mocniejszy i o większej pojemności powinny być adnotowane w dowodzie rejestracyjnym gdyby tak nie było to w każdym dowodzie byłby silnik 1.0 bo mała składka i wogóle a pod maska np 2.5 poczytaj w necie o procedurach tego dotyczących i do dzieła takich tematów jest pełno nie byłoby raczej kłopoty jeśli zmieniłbyś z 1.6 na 1.8 tam wielkiej różnicy nie ma ale 2.5 to jednak duże serducho:P
Opublikowano
No więc Tak Chłopaki serducho 1.6 wyciągnięte już z BMW hehe ;) teraz po świętach z kolego włożymy nowe serduszko. Jutro bd przekładał hamulce przednie i Tylne. Nie wiem Czy To Tu temacik jeżeli kogoś interesuje to mogę zdj robić każdej modyfikacji heh ;). Przy okazji kupiłem nową osłonę komory silnika lecz widać ze to trochę podróba bo zaczepy na innych miejscach ale jakoś to ładnie przerobie ;p. Pytanie mam do was Chłopaki lepiej od razu wymienić wszystkie uszczelki w silniku ? Czy zostawić tak jak jest i nie ruszać ?