Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam poważny problem ze swoim BMW 116.

Wczoraj wyleciał mi cały olej z silnika w trakcie jazdy. Nie mam pojęcia co się stało.

Jechałem i nagle usłyszałem dziwne dźwięki z silnika. Zatrzymałem się natychmiast zgasiłem silnik.

Otworzyłem maskę i okazało się że silnik zabryzgany jest olejem z lewej strony na dole.Olej całkowicie wyciekł.

Bardzo proszę o diagnozę, może mieliście podobny problem?

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie przy wymianie pasowego amortyzatora drgan nie zostal wypieniony pierscien uszczelniajacy (to chyba wlasnie simmerring tak przynajmniej to mechanik nazwal :D )po przejechaniu 3tk musialem dolac 0,5l oleju co mnie zdziwilo ale nie zastanawialem sie nad tym bardziej i ruszylem w trase po 400km nagle info na kompie ze oleju za malo :/ laweta > warsztat > hotel > samochud zastepczy > 200€ naprawa

wszystko za czesc ktora kosztuje 15€ i powinna byc robiona przy wymianie kola pasowego :duh:

Nigdy wiecej do Kebaba nie pojade zeby grzebal mi przy samochodzie :mad2:

Te 200€ co u niego zaoszczedzilem przy naprawie musialem teraz wydac + 12h opuznienia i kupa nerwow gratis :sad2:

Szczescie w nieszczesciu ze mam ubezbieczenie w ACE (tak jak ADAC tylko tansze :D )w ktorym przysluguje mi samochud, hotel itd. w innym wypadku koszta byly by duzo wieksze albo opoznienie bylo by +4 dni

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jutro fotkę wrzucę. Bardzo mokro jest na dole silnika z lewej strony pod kolektorem.

Może odma jest uszkodzona?

Jak pod kolektorem ssacym to moze podstawa filtra oleju ??? Lewa trona czyli kierowcy :cool2: