Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam !

Jestem właścicielem bmw o którym mowa w tym poście, o którym dowiedziałem się od życzliwego znajomego. Zarejestrowałem się tylko w celu wyjaśnienia kilku nieprawdziwych kwestii, które opisuje użytkownik Patri. Niestety dowiedziałem się o tym wszystkim dopiero teraz dlatego wczoraj odbyłem rozmowę telefoniczną z osobą , która faktycznie była w serwisie BMW , czyli Ojciec tego Pana ( nie tak jak tutaj mamy napisane ,, jak zobaczyłem podłogę to się załamałem''). Pan , który się tutaj wypowiada tak naprawdę nie widział na oczy tego samochodu. Napisałem nawet do tego Pana prywatną wiadomość lecz po wyjaśnieniu dlaczego się nie zgadzam z tym co napisał nawet nie otrzymałem wiadomości zwrotniej . Chciałem aby ten Pan dokonał modernizacji postu i napisał całą prawdę jak naprawdę przedstawia się to wszystko. Pozwolę sobie napisać w podpunktach dlaczego ta wypowiedz jest niewiarygodna :

1. Osoba, która tutaj tak pięknie to wszystko opisuje nie widziała samochodu nawet na oczy.

2. Naraziła mnie na koszty gdyż byliśmy umówieni wcześniej w serwisie w Łodzi ( czekałem tam na Pana lecz się już nie zjawił )

3. Podłoga jest ok i serwis nie rozbierał żadnych plastyków podwozia także na jakiej podstawie opisuje ze ,, masakra'' ?

4.Bagażnik jest suchy i nic nie przecieka. Wylała się jakaś ciecz wcześniej i było trochę wody na plastiku pod tą dużą deską. Oraz serwis nie stwierdził ze dach jest nieszczelny lub coś przecieka.

5. Dach nie jest krzywy i nie składa się krzywo gdyż podczas otwierania miałem bańkę po płynie od spryskiwaczy w bagażniku w miejscu gdzie składa się dach ( serwisant nie zauważył ) i podczas otwierania wkradł się błąd . Do czego się przyznano i został skasowany na koszt serwisu.

6. Koszt 22 tyś. to koszt przywrócenia samochodu do stanu PIERWOTNEGO! czyli oryginalne tłumniki ( koszt 8 tyś ) , nowa lewa lampa ( koszt 5 tyś ) która nie jest potrzebna gdyż podczas wymiany zarnika nie założyliśmy klapki od góry co serwis policzył jako nową lampę oraz nowe opony ( tutaj już nie pamiętam ile było pieniędzy. Reszty nie pamiętam. To już mamy 7 tyś powiedzmy.

7. Samochodem przejechałem ok. 10 tyś wszystko w 100% sprawne.

8. Na samochód mogę wystawic, nawet gwarancję gdyż jestem go pewny.

9.Cena jest okazyjna ze względów prywatnych.

10. Co do płynu hamulcowego . Jak to możliwe żeby nie było go na przednich kołach ? Z tego co się orientuje sprawdza się jego poziom w zbiorniczku wyrównawczym płynu hamulcowego ( sprawdzałem było ok ). Oraz na serwisie w łodzi podczas wykonywania usługi również był sprawdzany i tez jego poziom był odpowiedni.

Jeżeli ktoś ma jakieś wątpliwości w związku z tym co napisałem to proszę pisać wiadomości prywatne , mogę również udostępnić numer telefonu w celu wyjaśnienia takich nieporozumień. Prosiłem tylko o modernizację postu gdyż wyjaśniłem dlaczego się z tym nie zgadzam. Trochę się rozpisałem ale chciałem to wyjaśnić. Pozdrawiam !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To fakt. Jakby nie było płynu hamulcowego to nie było by hamulca - w ogóle...

jesli kupil w Belgii i za te pieniadze sprzedaje, to gwarantuje ci ze bylo walone :D

duzo aut z tamtad sprowadzilem, i nie bite sa duzo drozsze niz u nas

Będziesz smażył się w piekle

Opublikowano
hehe widze ze duzo zawiłosci w tej sprawie tylko pytanie po co komu oczerniać samochód" jezeli prawdą jest co mówi sprzedający "ze kupujący nawet nie widzał samochodu???
Opublikowano
Auto ma spawany przedni błotnik

Już sam ten tekst jest nieco śmieszny - bo z tego co wiem w e93 przednie błotniki są plastikowe :duh:

Opublikowano
Auto ma spawany przedni błotnik

Już sam ten tekst jest nieco śmieszny - bo z tego co wiem w e93 przednie błotniki są plastikowe :duh:

Jest przeca spawanie plastików może o to chodziło :D

Opublikowano

Przeczytałem uważnie cały post i nawet dzwoniłem do osoby sprzedającej pojazd...Z tego co sie dowiedziałem to Pan( ,,ojciec" tego Pana który nie był w serwisie) powiedział na samym koncu po wizycie w serwisie ze autko jest bardzo ładne i ze mu sie podoba.. nawet padły słowa ,,mi sie podoba zobaczymy co syn na to powie".Oczywiscie cena która została wynegocjowana to 110000zł brutto ze wzgledu na to rzekome ,,przywrócenie do stanu oryginalnego".(Po prostu cos tam opuścił sprzedający hehe- cena wtedy wynosiła na ogłoszeniu 125tys;).

Odwołując sie do tego co napisałem wyzej wnioskuje ze .. Auto sie podoba zarówno ojcu jak i synowi lecz chcieli by kupić taniej. Mysle ze to jest ich sposób na zbicie ceny..(oczernić autko które tak naprawde jest spoko).

ps. Który sprzedający by sie zgodził na serwis gdyby to co wypisał ten ,,zyczliwy Pan" było prawdą?Przypominam ze nikt nie wie więcej o samochodzie niż własciciel.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dajcie papier z twgo przeglądu. Przcież wszystko jest zapisane
Opublikowano
Dajcie papier z twgo przeglądu. Przcież wszystko jest zapisane

no własnie skan kwita i sprawa wyjasniona

Jak sie jedzie do ASO to wszytko wypisuja wraz z kosztorysem ewentualnych napraw

Opublikowano

heh dobre cyrki,ciekawy jestem jaki bedzie finał :lol:

Auto sie podoba zarówno ojcu jak i synowi lecz chcieli by kupić taniej. Mysle ze to jest ich sposób na zbicie ceny..(oczernić autko które tak naprawde jest spoko).
to juz by było chamstwo :evil:

"TAKI EGZĘPLARZ TO PRAWDZIWY UNIKAT A STAN POWALA NA KOLANA !!!" :lol:

nie wróż ze szklanej kuli http://emotikona.pl/emotikony/pic/027.gif

Opublikowano
Witam po raz kolejny. Zaświadczenia z serwisu nie posiadam , ponieważ otrzymuje to tylko osoba zlecająca usługę . Panowie bez sensacji ja tylko wnioskowałem o modernizację postu , gdyż wypowiedz była przesadzona i postanowiłem wyjaśnić wszystko. Samochód był uszkodzony po prawej stronie , lecz drzwi są oryginalne i nie posiadają grama szpachli. Pozdrawiam !
Opublikowano
Witam po raz kolejny. Zaświadczenia z serwisu nie posiadam , ponieważ otrzymuje to tylko osoba zlecająca usługę . Panowie bez sensacji ja tylko wnioskowałem o modernizację postu , gdyż wypowiedz była przesadzona i postanowiłem wyjaśnić wszystko. Samochód był uszkodzony po prawej stronie , lecz drzwi są oryginalne i nie posiadają grama szpachli. Pozdrawiam !

Zarzuty potencjalnego kupującego względem sprzedającego były dość poważne jak na moje odczucie więc może kupujący pokwapi sie o papier z ASO oczywiscie do celów wyjasnienia sprawy

Bo temat sie cięgnie a zero odzewu kupującego :D

Opublikowano

Ja dalej podtrzymuje wersje ze oni chcą tak zbić cenę ....

A tak wgl to irytuje mnie to ze wypowiada sie osoba która nie widziała auta..

Opublikowano
Panowie ostatni raz odpisuję . Zamykam ten temat i opuszczam forum .Co miałem napisać lub powiedzieć to jest w poście . Pozdrawiam