Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , prosze o porade od czasu do czasu zapalaja mi sie te 3 kontrolki po jakims czasie gasna. Nieraz odbija mi ABS i wtedy znowu sie pojawiaja . Dzis podlaczylem pod INPE i zrobilem status kol i ku mojemu zdziwnieniu jak stalem w miejscu INPA pokazywala 3 czujniki nieruchomo a na jednym prawym z tylu predkosc 2.7km 2.9 4.0 .... itp.Czyli jak by sie kolo krecilo .

Czy to znaczy ze czujnik do wymiany ? Skoro zczytuje nieprawidlowe wartosci ?

Dodam jeszcze ze czasami jak na postoju przygazuje to miga mi kontrolka ASC

Czujnik byl wymieniany jakies 3 lata temu

Kod bledu 65 wheel speed sensor rear right trigger signal .

Czy probowac cos z tym czujnikiem robic czy poprostu kupic nowy? Jak tak to jaki ? ATE ? tylko czy jakies tansze tez sa mozliwe

Opublikowano
Sprawdź pierścień abs-u może przerdzewial i pękł jak ok to kabel csujnika a jaj będzie też ok to zmuen czujnik
www.Car-los.pl
Opublikowano
Ja mam wymienione 3 z 4 czujników - jeden się ostał oryginalny. na tył mam założony AutLog z intercars, niecałą 100 musiałem za niego zostawić, ale przejechał ze mną jakieś 10000 od wymiany i problemów nie stwarza. Natomiast w przód mam założone najtańsze "getze" z allegro - i też śmigają już dobre 8000, bezproblemowo. Wszyscy mówią, że tylko ORI, ale ten kosztuje kilka stówek, a te getze miałem sprawdzone w poprzedniej BMW i jeszcze wcześniej w Passacie, w obu przeleciały ze mną grubo ponad 50000 i jakoś nic im nie dolegało.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Potwierdzam,

Problemy z reguły zaczynają się w taką pogodę... ja kupiłem z allegro najtańszy i przy wymianie okazało się że mój był cały z jakiegoś błota ale już nie testowałem jak miałem nowy to wsadziłem. oczywiście działa bez zarzutu choć słyszałem że nie uri często wariują. Masz diesla to jeszcze zdążysz wydać pieniądze na ori części :P teraz jak co to kup zamiennik.

pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz kupić takie jakie odpowiadają tym co masz obecnie. Czujników było kilka różnych, a zamienniki odpowiadają tylko niektórym. Podstawowa różnica to niebieska/szara wtyczka.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

dzis podczas hamowania coś huknęło (odbilo się aż na pedale hamulca) wydało dziwny świszczący dźwięk (jakby coś schodziło z obrotów) i zaświeciły sie kontrolki abs asc i ręczny....

wydaje mi się, że coś z przodu ale pewności nie mam, ktoś podejrzewa co to może być?

Opublikowano
pompa abs do weryfikacji jako pierwsza.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Mój problem wygląda następująco. Pali mi się kontrolka ABS i ASC. Komputer wykazał uszkodzenie czujnika prawego przedniego koła i błąd czujnika pompy ABS. Czujnik wymieniłem i teraz. Systemy czasami działają, czasami nie. Ale jak już działają to tak jakby coś niedomagało. Hamulec odbija ale ospale, koła wpadają w niewielki poślizg, pompa pracuje jakby inaczej. Czy to objaw, że pompa kaput. Dodam jeszcze że bardzo niedawno robiłem prawy przedni zacisk (zapieczony) układ odpowietrzyłem. Nie wiem jednak czy nie zapowietrzyła się pompa.

Auto jak wyżej w temacie.