Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy ktos sie spotkal z podobnym problemem a mianowicie . przy odpalaniu silnika wydobywa sie dziwny odglos metaliczny :/ ale tylko przy odpalaniu silnika. tak zwany pisk i koniec . kiedys slyszalem podobny dzwiek w innym BMW czyli problem jest dosc popularny. nie wiem zabardzo od czego zaczac. moze ktos pomoze ? z gory wielkie dzieki.
Opublikowano

Do wymiany paski ( szt. 2 )

Koszt w aso ok. 350 zł. z robocizną .

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Kup oryginalne paski, poprzedni wlasciciel mojego auta wzial najpierw zamiennik i po krotkim czasie odglosy wrocily dopiero jak zalozyl org. nastala cisza.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Odgrzewam kotleta. Robię w swojej e91 wszystko na nowke no i teraz został mi jeden temat. Przy odpalaniu mam wlasńie taki pisk jak kolega opisuje, jest to dosłownie tylko przy odpaleniu jak silnik zalapie. Czy istnieje możliwość ze to nie paski a felerne koło pasowe? Na oko koło jest ok, nie ma żadnych stukow itd, paski sa ok.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak kolo pasowe tez moze byc, u mnie bylo slychac przy kole nie pisk tylko bardziej jakby cwierkanie ptaka

:D ale mozesz z tym jeszcze troche poczekac ja wymienialem dopiero jak duzo cwierkal tak ze zdawalo sie ze mam gniazdo ptakow pod maska i odglos byl tylko bez dodawania gazu :mrgreen:

przy 100tkm zaleca sie wymiane kola pasowego ale mechanik tez moze to sprawdzic dla pewnosci bo nie jest to tania czesc.

Przy wymianie kola pasowego powinno sie jeszcze wymienic napinacze, simmerring i pasek.

Najwazniejszy to simmerring (mi nie wymienili i zaczelo cieknac :? )

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Tak kolo pasowe tez moze byc, u mnie bylo slychac przy kole nie pisk tylko bardziej jakby cwierkanie ptaka

:D ale mozesz z tym jeszcze troche poczekac ja wymienialem dopiero jak duzo cwierkal tak ze zdawalo sie ze mam gniazdo ptakow pod maska i odglos byl tylko bez dodawania gazu :mrgreen:

przy 100tkm zaleca sie wymiane kola pasowego ale mechanik tez moze to sprawdzic dla pewnosci bo nie jest to tania czesc.

Przy wymianie kola pasowego powinno sie jeszcze wymienic napinacze, simmerring i pasek.

Najwazniejszy to simmerring (mi nie wymienili i zaczelo cieknac :? )

Nie ma na co czekać. U mnie był tylko krótki pisk przy odpalaniu, koło wyglądało niby ok, a po rozebraniu prawie się rozpadło na w rękach :shock:

I oczywiście tylko ori BMW lub Corteco.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie znowu na odwrot, kolo calkiem dobrze wygladalo ale mialo luzy i cwierkalo jak szalone :mrgreen:

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!