Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam kierownice sportową która nie pasuje mi za bardzo.

Chciałbym wrzucić M-Pakiet'ową - czy jest w tym jakaś filozofia?

Kiedyś pytałem o to w ASO to rzucili kosztem prawie na 5 klocków więc odpuściłem, a teraz znalazłem nową na allegro po rozsądnej cenie -1200zł.

Ktoś doradzi jak to podmienić? Wizualnie wygląda że poduszka jest taka sama. Może poradzić sie ASO i im zlecić tą podmiankę??? Auto jeszcze na gwarancji i będzie dalej przedłużana...

Ktoś ma doświadczenie w tej materii ?

Dzięki

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

Sportowa i Mpakietowa maja te same poduszki.

Wymiana to 20 minut pracy.

Opublikowano
Sportowa i Mpakietowa maja te same poduszki.

Wymiana to 20 minut pracy.

Kruk'u... byłem właśnie w ASO. Moja poduszka od sportowej i ta która jest dedykowana to M-pakietowej mają inne numery częśći.

Człowiek z działu części nie potrafił stwierdzić różnic ale jakieś muszą jednak być...

Jak coś doradzisz będe wdzięczny.

Poduszka do MPakietowej ma numer 32 30 6 787 342

Opublikowano
Opublikowano

Chyba jednak namieszałem, wchodząc po moim VINie dla każdej kierownicy ta sama poduszka czyli moja powinna pasować dla MPakietowej...

Będę działał.

Czemu serwis mówi że są inne ???

Opublikowano
Panowie ponawiam pytanie: jaka jedt miedzy nimi roznica? Ja u siebie te listwe, co tutaj jest srebrna, mam czarna. Z linkow wynika ze sa identico
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

Sportowa ma gorsze poszycie skórzane i srebrna wstawkę poniżej.

Zależy mi o lepszej skórze i jakości materiału. Dla mnie = niebo a ziemia.... zwykła sportowa jest "słaba"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

i jak? kierownica wymieniona?

właśnie przymierzam się do podobnego manewru. Niestety u siebie mam kierownicę sportową bez multifunkcji, chcę ją wymienić na m-pakietową z łopatkami do zmiany biegów. Rozmawiałem z kilkoma osobami znającymi się na rzeczy i wszyscy są zdania, że tempomat, przyciski sterowania radiem i podgrzewanie będą działać jednak mają wątpliwości co do łopatek. Orientuje się ktoś może w tym temacie?

Opublikowano

Kierownica zmieniona, ASO skasowało bodajże 120zeta za robote:)

Dla mnie jest to b.duży plus - poprzednia poprostu badziewna strasznie była

MPakietowa jest na 5+

Łopatkami wogóle sie nie interesowałem, podejrzewam że potrzebne by były jakieś "kodowanki"

Opublikowano
Problem jest taki, że mogę kupić nową podgrzewaną kierownicę m-pakiet, wraz z elementami potrzebnymi do przekładki za 1800zł, ale ma ona łopatki (na których mi nie za bardzo zależy). Jednak jak łopatki już są to fajnie by było jakby działały w innym przypadku by mnie tylko denerwowały (chyba że jest możliwość zdemontowania ich).
  • Moderatorzy
Opublikowano
Aby był komplet to należy oprócz kierownicy z łopatkami zmienić też lewarek biegów na sportowy, zresztą ładniejszy :wink:
  • Moderatorzy
Opublikowano

Nie montowałem ale na 90% nic nie trzeba dokładać poza lewarkiem i kodowaniem.

Jak będę miał chwilę to sprawdzę w schematach.

Opublikowano
Aby był komplet to należy oprócz kierownicy z łopatkami zmienić też lewarek biegów na sportowy, zresztą ładniejszy :wink:

Lewarka nie trzeba zmieniać na ten sportowy :nienie: Łopatki działają też ze zwykłym lewarkiem :cool2:

• Moderatorzy
Opublikowano
Nie pisałem że trzeba ale to komplet z łopatkami, więc by nie robić wiochy....
Opublikowano
Czym w zasadzie rozni sie ten lewarek? Jezdzilem F25 20d z MPak i nawet nie zdazylem wychwycic roznicy na lewarku - kierownica byla z lopatkami. ??? Model 2013 zupelny swiezak...