Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

otóż od jakiegoś czasu podczas dodawania gazu, bądź utrzymywania prędkości na tym samym poziomie słychać dźwięk jakby metalicznego tarcia. Słychać to tylko w kabinie. Początkowo myślałem, że to klocki, ponieważ pojawił się komunikat dotyczący wymiany. No ale już mam pewność, że to nie one... Spotkaliście się z czymś takim? E90 320d 163km automat

Opublikowano
Przyczyn może być milion, spróbuj dokładniej opisać kiedy występuje. Czy dźwięk tarcia zmienia się wraz z obrotami silnika? Czy słychać go na na postoju dodając gazu?
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano
na luzie jak dodaje gazu to nic nie słychać. dopiero jak sięruszy to słychać tarcie. podczas jazy jak ujmuję gaz to znowu wszystko normalnie, ale wystarczy dodac delikatnie gazu i znowu trze
Opublikowano
Jak chcesz to próbuj, ale nie wiem czy to coś pomoże. Teoretycznie oleju się nie wymienia, jak jest odpowiedni poziom to myślę, że nowy olej tu nic nie da. Ja się w to nie bawiłem (i dobrze), po prostu nie byłem dodatkowo kilkadziesiąt złoty w plecy.