Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiś czas temu zauważyłem w ukrytym menu i INPIe, że temeraptura płynu dochodzi do 65 stopnie i nie chce iść dalej. Dzisiaj wymieniłem termostat na nowy a temp dochodzi maksymalnie do 79 i koniec. Dodam iż wymieniałem również przepływomierz i czyścilem EGR. Co może być przyczyną nie rosnącej temp?

Pozdrawiam,

Sebastian

Opublikowano
Może nie jest zimno jakos, ale wg mnie nie jest tak jak byc powinno. Niby leci ciepłe powietrze, ale ta temp mnie martwi ;/ A u Ciebie jesli ustawisz na 32 stopnie to az parzy ciepłem z wywietrzników?
Opublikowano
Słuchaj przepływomierz powietrza nie ma nic wspólnego z ciepłym powietrzem w kabinie. Za to odpowiada pompka wody która albo jest do wyczyszczenia albo do wymiany znajduję się po prawej stronie silnika w głębi czarna połączona rurkami. Zdemontuj wyczyść i sprawdź wiem że czasami potrafi się zawiesić Lub też trzeba dolać płynu to wszystko. Przepływomierz odpowiada za moc i równą pracę silnika proponowałbym nie czyścić go bo bardzo łatwo go uszkodzić nowy Bosha kosztuje ponad 500 zł. EGR dobrze że przeczyściłeś podobnie jak przepływka odpowiada za moc ale nie ma nic wspólnego z ciepłym powietrzem w kabinie.
Opublikowano
Wiem, ze ani EGR ani przepływka nie maja z tym nic wspólnego ;) Mam pytanko czy mógłbyś pokazać gdzie dokladnie znajduje się ta druga pompa wody, bo wiem, że pierwsza jest od przodu a druga jak mówisz z prawej strony, tak?
Opublikowano
Pompa jest od strony kierowcy na podłużnicy zobaczysz podpięte są przewody wodne. Podepnij kompa jeżeli to pompa to w klimatyzacji będzie błąd.
Opublikowano

Poczytałem troche w internecie o tej temperaturze. Wiele osób opisywało taki przypadek. Do wymiany okazywał się termostat EGR, wczoraj takowy zakupiłem i jutro montuje. Napisze jak będzie po wymianie.

Pozdro