Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może tutaj ktoś mi wytłumaczyć czym może skutkować wciśniecie przyciski SOS - który znajduje się pod klapką obok lusterka wstecznego w kabinie ?

Przylatuje jakiś super-HERO :mrgreen:

Opublikowano

Taaa.

Wciśnij i się przekonaj. Pewnie usłyszysz :" ...wszyscy dyspozytorzy są zajęci, prosimy czekać".

Kiedyś próbowałem połączyć się z E60 i zawsze się rozłączało. Albo ten super hero się rozłączał - chyba numeru nie widząc uznają że z anonimami nie będą rozmawiać.

oczywiście łączyło z nr alarmowym 112.

A może efki łączą się z assistance.

Opublikowano
No właśnie chciałbym wiedzieć ewentualnie na co można liczyć tak na wypadek gdybym np. nie miał za sobą telefonu i czy to coś kosztuje ? Ewentualnie czy działa w każdym samochodzie czy trzeba to najpierw gdzieś aktywować
Opublikowano

Dzięki za radę właśnie rano sprawdziłem:

Po wciśnięciu na ekranie nawigacji mamy 5 sekund odliczania można w tym czasie zrezygnować, poprzez idrive.

Jak odliczy do zera to na wyświetlaczu pojawiają się aktualne współrzędne geograficzne samochodu, komunikat że trwa powiadamianie awaryjne (niestety nie mogłem już tego zatrzymać ani wyłączyć w żaden sposób, nie było tez słychać sygnału oczekiwania).

Po upływie ok. 30 sek. na głośnomówiacym - zgłasza się Wojewódzkie Centrum powiadamiania ratunkowego 112 :(

Miałem akurat telefon podłączony przez BT, ale chyba bez tego też by zadzwoniło :?:

Opublikowano

Czyli bez zmian w stosunku do serii E.

Połączenie odbywa się bez udziału Twojej komórki.

Udało Ci się nawiązać połączenie? Czy Cię rozłączyło?

Opublikowano

Połączyłem się - normalnie zgłosiła się babeczka i pytała się co się stało :?:

Grzecznie przeprosiłem i zakończyłem połączenie :oops:

• 1 rok później...
Opublikowano
A propo tego przycisku to ma ktos komunikat "Blad systemowy funcji SOS" i dodam, ze nie da sie skasowac tego błędu. Z tego co mi powiedzieli w bmw to trzeba programowac. Spotkał się już ktoś z takim problemem? Komunikat pojawia się po włączeniu zapłonu no i pozostawia mały trójkącik na zegarach (jak podczas rezerwy paliwa itp.)