Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy tak wiec sory jak cos zle robie. Mam pytanie zwiazane z moim licznikiem otoz nie dziala obrotomierz, ekonomizer i temperatura robilem test licznikow i wszystko jest ok z licznikiem tak wiec gdzie mam dalej szukac przyczyny??
Opublikowano
Ściągnij sobie schematy odpowiednie do silnika i roku produkcji. Po kolorach kabli i nazwach wtyczek dojdziesz, gdzie co idzie.
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

U mnie również sa kłopoty z obrotomierzem ekonomizerem i temperaturą, tyle ze raz działa raz nie. dopóki nie zacznie to działac to swieci sie inspekcja. Obrotomierz potrafi kilkukrotnie doleciec do konca i spasc na zero. Błędów nie znalazło na weekendzie bede wyciagał zegary i sprawdze zimne luty

Opublikowano
Z licznikiem jest czasem taki problem jak kolega dobrze powiedział. Mianowicie zimne luty w płytce licznika. Część z nich jest zalana w takiej czerwonej warstwie, którą należy zeskrobać żeby się do nich dostać. Miałem podobny problem. Licznik podczas jazdy sam się resetował jak bym wyłączył kluczyk po czym wracał do prawidłowej pracy. Sprawdź czy połączysz się z komputerem poduszki bo jak dobrze pamiętam licznik odpowiada za transmisje nie tylko tego modułu.