Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od jakiegos czasu ( 2 -3 miesiące) przy korku wlewu oleju odbywa się nielegalny "wyciek"...

http://img716.imageshack.us/img716/6459/64d4.jpg

Nie pomogła wymiana korka na nowy.

Najdziwniejsze jest to, że olej kolorem raczej nie przypomina tego z wnętrza silnika, jak dla mnie jest za czysty ;).

Jakiś pomysł skąd ten olej ?

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Moze wygluszenie maski oddaje to co przez lata nazbierało.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Też o tym myślałem, ale jestem w posiadaniu tego egzemplarza ponad 2 lata...Mata wygłuszająca była niejednokrotnie poddawana "oględzinom" wzrokowym wiec każda plama olejowa rzuciłaby się w oczy.

Dodatkowo pogoda obecnie nie sprzyja zbytniej "płynności" oleju więc okres upłynniania się materiału olejowego z wygłuszenia wprost na nowiutki korek wlewu oleju jest jakby " wyrwany z kontekstu" :mrgreen:

Gdyby to wydarzyło się w wielkie upały to bym jeszcze zrozumiał. Dodam, iż wymiana oleju przeprowadzona została na wiosnę.

Pozdrawiam SIEKIER'A

Opublikowano
Też o tym myślałem, ale jestem w posiadaniu tego egzemplarza ponad 2 lata...Mata wygłuszająca była niejednokrotnie poddawana "oględzinom" wzrokowym wiec każda plama olejowa rzuciłaby się w oczy.

Dodatkowo pogoda obecnie nie sprzyja zbytniej "płynności" oleju więc okres upłynniania się materiału olejowego z wygłuszenia wprost na nowiutki korek wlewu oleju jest jakby " wyrwany z kontekstu" :mrgreen:

Gdyby to wydarzyło się w wielkie upały to bym jeszcze zrozumiał. Dodam, iż wymiana oleju przeprowadzona została na wiosnę.

Wobec powyższego wnoszę, iż za olej na korku i w jego bezpośredniej okolicy odpowiedzialna jest siła wyższa, z dużym prawdopodobieństwem nieczysta (jak wiadomo, diesel to pomiot szatański, a więc podły, złośliwy i perfidny z natury), bądź też z uporem maniaka teleportuje się tenże olej z np. miski olejowej tylko i wyłącznie w celu doprowadzenia Cię do drgawek, ataków szału, lub też celem spowodowania u Ciebie spięcia w mózgu z powodu zbytniego zastanawiania się.

Jako remedium proponuję przeprowadzić egzorcyzmy, zatrudnić muzułmańskie płaczki, zwrócić się do najbliższego Rabbiego, albo po prostu dogiąć ciutkę łapki mocujące korek we wlewie, uprzednio wyczyściwszy go, oraz samą uszczelkę na korku "do sucha".

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Przy okazji sprawdzić odpowietrzenie bo możne masz odmę zapchaną i moce nieczyste szukają jakiegoś ujścia.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Czy odma w postaci separatora plastikowego może się czymś zapchać ?? Ew. jeśli pęknie membrana w obudowie odmy .... to wtedy odma jest jak rozumiem "otwarta" .... zepsuta ale nie "zapchana" ??

Odma (komplet) wymieniona 08.2012 - sprawdzę i napiszę co i jak ;)

Pozdrawiam SIEKIER'A

Opublikowano

Odmę masz prawie nową ale tylko Ty o tym wiesz a my tylko możemy gdybać.

Najdziwniejsze jest to, że olej kolorem raczej nie przypomina tego z wnętrza silnika, jak dla mnie jest za czysty

Hmm... jak to nie ze silnika to może ze wspomagania ? skrzyni biegów ? a ubywa Ci jakiś płynów ?

To co widać na zdjęciu to prawie nic czy więcej tego było ? Jak będzie obrzygane ;-) olejem to zobaczysz skąd to jest a puki co to chyba nic pilnego.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Jak ma się sprawa z przewodami paliwowymi (powrotnymi ............) ?

Sugerowałbym ściągnąć górną osłonę silnika, potrzebny pomocnik do operowania pedałem gazu i szukamy :) .