Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, zakupiłem bmw x3 2.0d 150km i mam problem z brakiem mocy. Auto do 2 tyś obrotów nie ma mocy czasami. Pali sie kontrolka silnika. Po podpieciu auta pod kompa wskazuje że przepływka podaje za dużo. Jak ją odłącze to auto jedzie ok. Na kompie jeszcze wyszło że jakiś czujnik podaje tylko 50 stopni ale nie wiem o co chodzi. Przepływka została wymieniona 3 miesiące temu przez poprzedniego właściciela( widać nawet datę na niej) tak więc ją wykluczam. Egr wyczyszczony, wężyki podciśnienia sprawdzone. Turbo nowe. Co może być?
Opublikowano

Na pierwszy rzut oka to przepływka nie robi dobrej roboty, chyba kiepski zamiennik.

Wklej te wyniki z kompa to może ktoś coś Ci więcej podpowie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
przepływka orginalna bosch, nie mam wydruku z kompa, wiem tylko że za dużo podaje przepływka. Brak innych błędów. Jak odłącze egr i przepływke auto chodzi dobrze. A może ten elektrozawór od egr jest niesprawny?
Opublikowano

Piszesz

Jak odłącze egr i przepływke auto chodzi dobrze.

Ja pytałem czy jak odłączysz samą przepływkę ?

Czyli mam rozumieć że już robiłeś wszystkie próby tz, odłączałeś samą przepływkę , oraz sam EGR i to nic nie dało tylko kombinacja odłączenia EGR i przepływki dała Ci dobry rezultat ?

Tak sie dopytuję bo Ty wiesz co jest grane a my to tylko to co nam napiszesz.

Generalnie jak przepływka źle działa to cały czas jest tak samo ale jak EGR źle działa to może być z przerwami.

Więć weź się za ten EGR i dobrze wyczyścisz zawór, popsikasz jakimś np WD 40 itp do rozruszania tego cięgna,wszystko wyczyść na połysk i czyś tam podsmarować i będziesz śmigał następne 100 lat ;-) , albo zaślepić ??? a tak właściwie to możne nowy ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.