Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

jak w temacie. Jak sprawdzić wizualnie, czy mamy na pokładzie Adaptive Drive? W niektórych E70 mamy tuż pod "dźwignią biegów" przycisk SPORT. Czy to jest to?

Czy występowanie tego przycisku mówi nam na pewno, że jest tam AD? Oczywiście pomijam przypadki przeróbek konsoli!!!

A jak poznać czy mamy Active Steering? Chyba już tylko w dokumentacji lub w trakcie jazdy próbnej???

Szukam E70 z roku 08-10 no i wyczytałem, że warto mieć te bajery, natomiast w ogłoszeniach często wyposażenie podawane jest mało precyzyjnie.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam!

Opublikowano

Adaptive drive rzeczywiscie poznasz na pierwszy rzut oka po przycisku sport na konsoli a aktywny uklad kierowniczy po b. lekko krecocej sie kierownicy na postoju ( oczywiscie na uruchomionym silniku ).

Jednak najprosciej skorzystac z dekodera Vinu na stronie BMW Polska i tam sprawdzic po Vinie liste wyposazenia interesujacego Cie egzemplarza. Jak to zrobic masz opisane na forum w dawnym miejscu prosb o sprawdzenie po vinie.

Ex:

IX M60

F96 X6M Comp.

G05 X5 m50d

F90 M5 Comp. 780km

G01 X3 30i

F86 X6M 575km

F15 X5 25d

E71 X6 40d

E70 X5 4.8i

E61 535d

E31 850ci cudo:)

E53 X5 4.4i

E46 328ia

E39 540ia

E39 535i

E39 528i

i sporo innych ale już nie BMW 🙂

Opublikowano
mało precyzyjne czyli ściema, albo lakoniczna wzmianka że występuje, ale zapewne nie w tym egzemplarzu. Jeśli te opcje są w aucie każdy sprzedający sie nimi pochwali wielkimi literami, a najpewniejszy vin, obie opcje polecam, sam posiadam i jestem bardzo zadowolony, fakt zapłaciłem za auto więcej niż modele bez tych cudów techniki, ale warto było.