Skocz do zawartości

[E46] Radio gra ciszej na FM niz AM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam problem z radiem business. Poziom dźwięku odtwarzanego z radia jest dużo niższy (kilkukrotnie) niż z odtwarzacza CD. Czy jest w radiu jakaś opcja którą można to przestawić. Czy poziom dźwięku z radia jak i CD powinien być jednakowy (mniej-więcej). Dodam że samochód jest z 12/2003 i nic nie było grzebane przy radiu. Będę wdzięczny za pomoc gdyż przestudiowałem instrukcje wzdłuż i w szerz i nic nie znalazłem a może porostu to jakaś usterka.

Edytowane przez brzozee
Opublikowano
Radio ma niższą jakość od cd - co być nie podłączył pod radio (wzmak + tuba) zawsze na radiu będzie ciszej;)

OK rozumiem lecz według mnie różnica jest zbyt duża. Jak ustawię radio na 100% głośności to gra tak samo jakbym ustawił 10% na CD

Opublikowano
Stacje łapie bez zarzutów, na trasie też nie gubi sygnału, jakość dźwięku jest ok,. Jedyny problem to że nie mogę pogłośnić do takiego poziomu jak CD tak jakby było zblokowane.
Opublikowano
CD ma najwyżeszej i doskonałej jakości sygnał (dlatego 1 utwór ma około 100MB) i zawsze będzie z tego źródła grało najgłosniej i najczyściej ... daleko po CD dopiero jest MP3 a lata świetlne dalej dopiero radio (gdzie muzyka to są resztki co uda sie odebrać i odcedzić z całego szumu i zakłuceń)
Opublikowano

Koledzy czytajcie ze zrozumieniem.

Skoro kolega brzozee pisze że że radio gra 10 razy ciszej niż CD to na pewno nie jest to spowodowane jakością sygnału.

Zgadzam się oczywiście z przedmówcami że przy takim samym ustawieniu głośności muzyka z radia będzie cichsza ale powinno to być 70-80% ale na pewno nie 10%.

Opublikowano

Są kolejne objawy których wcześniej nie zauważyłem

Na Paśmie AM radio gra ok, problem występuje tylko na FM.

Opublikowano

Widzę że z znikąd pomocy.

To jeszcze tylko czy ma ktoś może pełen opis menu serwisowego do radia??? Może w menu serwisowym można znaleźć jakieś informację.