Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem jaka jest różnica w cenie ale wstawił bym obydwie nowe. Dwie bo nowe zawsze muszą trochę pojeździć żeby się ułożyć i opaść.
Kupię komplet felg styling 270
Opublikowano
no tak kupić nowe,tylko teraz te zamienniki to złej jakosci robia z chińskiego drutu,a ja bym chyba wolał orginalne używane.Ale mam problem żeby kupić takie sprezyny bo do mnie ida z jednym szarym paskiem a na allego takich nie ma.Te kolory to wazna sprawa czy nie sugerować sie kolorami ? a jak ktos się orientuje jakie maja być sprężyny do sedan 2004 320 D 150 km
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam lesjofors, śmigam na nich ponad dwa lata, są solidne, na całej długości drut jest tej samej średnicy, ori są przewężone na końcach i tam pękają.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

probowano na wielu forach już coś z tymi kolorami powiązać i nie idzie tego zrobić gdyż

- 99% aut ludzie nie mają od nowości wiec nie mają pewności czy na takich wyjechało z fabryki i czy mają oryginalne w ogóle

- kolory i znaczki różnią się nawet w tych samych rocznikach, tych samych wersjach silnikowych. Oczywiście wiadomo że były mpakiety czy sportowe dostosowania ale tych kolorów i znaczków jest jeszcze sporo wiecej no i teoria raczej upada.

Wiadomo ze fajnie by było wiedzieć że np. 2l diesel z 2000r miał 2 kreski zielone na przodzie a na tyle kropke czerwoną itp no ale nie da się tego tak sklasyfikować bo znowu jaki cel miałoby bmw wypuszczać te same roczniki na innych spreżynach. Raz że klienci nie byliby zadowoleni mówiac ze taka sama beemka sasiada jezdzi lepiej, do tego już wtedy bardzo intensywnie myśleli ksiegowi i logistycy i ograniczali koszty produkcji, a jak wiemy montowanie różnych elementów generuje koszty dodatkowe (teraz jest to mega widoczne gdzie wszystkie guziki, kierownice, zegary wyglądają tak samo w autach tego samego koncernu).

szukam
Opublikowano
Jak macie chwile czasu to sprawdźcie swoie spreżyny czy macie dobre,bo ja tez myslałem że jest wszystko ok ale nie było,gdyby nie wymiana opon na zimowe to dalej bym jeździł z pękniętą sprężyna