Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Jestem nowy na forum i chcialbym prosic o pomoc. Od niedawna jestem nabywca E91 320d 177ps i juz ktory raz z rzedu pojawia sie u mnie Pomaranczowa lampka w ksztalcie silniika na srodku wyswietlacza i na komputerze pisze Motorstörung Leistungsabfal - czyli uszkodzenie silnika utrata mocy , pojawia sie srednio co tydzien przy odpaleniu i zeczywiscie jest slabszy duzo ale po 10 minutach jeste wszystko normalnie i auto sie wkreca super i chodzi bez przeszkod.Podpinali w serwisie BMW i sami nie wiedza co to moze byc ale juz chcieli 600 euro za niby jakies czyszczenie czegos tam ale to tez nie koniecznie nie musialby pomoc wiec nadal jestem w punkcie wyjscia , wymienilem przeplywomierz na nowy i tez nic jak podpinam do kompa to pokazuje mi blad 4933 a na BC w aucie cc-id29. Prosze o pomoc jezeli ktos mial podobna sytuacje .

Auto ma dopiero 91 tys. km na liczniku i jest co 20 tys. serwisowane w BMW sprawdzalem i obdzwonilem wszystkie salony gdzie byly robione serwisowki. Jeszcze raz prosze wszystkich o pomoc .

Z gory dzienkuje. Ariel.

Opublikowano
Właśnie problem w tym ze muszę unknown i noc więcej a w serwisie mi powiedzieli ze ten błąd normalnie występuje ale nie w tych modelach silnika. Naprawdę zglupieje chyba bo wymieniać części to bez sensu jak sie nie wie a nie będę ukrywał ze sie znam bo gdybym sie znał to co innego moze i bym cos znalazł ale niestety , wiec wole zapytać sie tych którzy maja do czynienia z BMW
Opublikowano
to jak ten błąd występuje, tylko ze w innych silnikach to muszą wiedzieć czego on dotyczy. ps. dziwne ze inpa go nie czyta, spróbuj dis-em może on coś pomożę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mozliwe, ze masz przytkany/uszkodzony zawor EGR lub jego czujnik jest uszkodzony (air to egr mass flow exhaust pressure sensor).

Poczytaj np. TUTAJ.

pzdr

yaz

Opublikowano
W BMW serwisie powiedzieli ze niby jakieś czyszczenie czegoś tam jakimiś bardzo drobnymi orzeszkami które mieli by niby wtłoczyć pod ciśnieniem i cała ta operacja od 4 do 6 godzin a cena 600-900 euro z tym ze oni gwarancji nie dają bo jak mówiłem sami nie wiedza co to moze byc wiec nie wiem co to za barany w tym serwisie pracują. Dzwoniłem po znajomy h mi tu Polakach którzy są mechanikzmi i mówią ze to napewno jakaś blacha sprawa bedzie która cieżko stwierdzić ale mozna sie bawić w wumiane czujników i rożnych zeczy aż wreszcie sie na cos trafi bo auto jeździ normalnie tylko jak ten check sie zapala to wchodzi w tryb awaryjny i po 10 minutach jest normalnie jak niby nic. Moze jednak spróbuje wymienić caly EGR bo kosztuje 118 euro a z czyszczeniam podobno jest cieżko . Auto było eksploatowane tylko na krótkie trasy poprzedni właściciel robił nim 25 do 50 km dziennie w warunkach miejskich i co 20 tys km przeglądy i wymiany wszystkiego co konieczne . Autko jest naprawdę śliczne w full opcji ale ten błąd mnie wykańcza .