Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie chialbym zasiegnac opini o tym czy jest sens woskowac lakier i jakim środkiem kiedys ktos wspominal o wosku okolo 100 kosztuje ale nie wiem co to jest i jakiej firmy , czy tez taki zabieg jest bez sensu . Co prawda lakier jest na swoj wiek w stanie idealnym stad moje pytanie czy nie zaszkodze taka "konserwacją"
Opublikowano

Jeżeli zrobisz to nie umiejętnie to oczywiscie możesz narobić więcej szkody niż pożytku. Generalnie powinno to wyglądać tak:

-mycie wstępne (myjka cisnieniowa z pianą aktywną) ,mycie właściwe(wiadro woda szampon rękawica do mycia), wyglinkowanie karoserii ,szybkie mycie ,osuszenie (ręcznik z mikrofibry) ,opcjonalnie pasta polerska, alkohol izopropylowy i na koniec wosk . Oczywiście możesz tylko auto solidnie umyć ,osuszyć i nałożyć wosk.

iZzI
Opublikowano

a uzywales moze jakis konkretnych srodków (wosk) czy tu juz nie ma roznicy ?

te glinkowanie to jest niezle tylko nigdzie nie moge namierzyc tej glinki zeby kupic :(

Opublikowano

Glinkę kupisz w każdym sklepie detailingowym, np. MX Nowicki, ShowCarShine, itp.

Co do wosku, to chyba zależy ile chcesz wydać kasy. Ja np. używałem ostatnio Angelwax Body Wax (125zł za 100ml) i efekty są bardzo fajne. Znajdziesz sporo testów i opinii o innych produktach na forach o detailingu.

Samym myciem, glinkowaniem i woskowaniem raczej trudno zaszkodzić (o ile nie szorujesz lakieru szczotką :)), a jest to zawsze dodatkowy połysk i ochrona.

Opublikowano

Podczepie sie z pytaniem. :norty:

Ile glinki zejdzie na e39 touringa?

I czy Angelwax Body Wax bedzie odpowiedni do zabezpieczenia lakieru na zime?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale o co chodzi?? :roll:

Miałeś kiedykolwiek w ręku glinkę do lakieru :?:

Opublikowano

Ale o co chodzi?? :roll:

Miałeś kiedykolwiek w ręku glinkę do lakieru :?:

F..k zle napisalem. :duh:

Chodzilo mi o wosk, czy np 100ml starczy na Kombi?

Opublikowano
Polecam wosk Kenotec'a, bardzo porządny i cenowo też nie ma kosmosu :cool2:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804