Skocz do zawartości

e34 524td czujnik obrotomierza i ekonomizera i brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Potrzebuje pilnie pomocy. Kupiłem bunie jak w temacie. Czyli klasyk :) e34 524td. Jest kilka rzeczy do zrobienia żeby stanęła na koła. Pierwsze to nie działający obrotomierz i ekonomizer. W liczniku wszystko ok. Czy jest jakiś czujnik który za to odpowiada? Jeżeli tak to gdzie mogę go znaleźć?

Druga sprawa to brak mocy. Turbo zmierzone, dmucha 0.9 bara, a bunia nie ma mocy. Dodam tylko, że czeka mnie jeszcze wstawienie skrzyni bo aktualnie nie mam 3go biegu. Ale mimo to na pozostałych przecież powinna jakoś ciągnąć, a ona na 2gim biegu na kostce nawet nie chce zarzucić tyłem. Czy możecie jakoś mi pomóc?

Jeśli powielam jakiś temat to przepraszam, ale jestem nowy w temacie buni i jeszcze nie wiem gdzie co i jak. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano
Do wymiany sterownik,który znajduję się w komorze silnika w" puszce" od strony pasażera przy podszybiu ,pierwszy od kabiny .Wszystkie te objawy co opisałeś związane są z uszkodzeniem tego sterownika .Poszukaj dobrze na forum a znajdziesz temat
iZzI
Opublikowano
Tak na marginesie jak uwalony masz ten sterownik to objawem też jest niedziałająca pomarańczowa kontrolka z wtryskiem.
iZzI