Skocz do zawartości

[e46 320td 2004r] Szarpanie/przerywanie przy ok 1500 obr/min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mam BMW e46 320td 150KM i u mnie przy ok 1500 obr/min na każdym biegu gdy dodaję lekko gazu to czuć takie lekkie zamulanie/szarpanie po czym się auto rozkręca i jedzie, natomiast jeśli "daję gaz do dechy" autko idzie normalnie. Co to może być, gdzie szukać problemu? Edytowane przez pattho
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To samo czasem u mnie się dzieje, ale tylko jak mam zimny silnik.

Do dzisiaj nie odgadłem co to może być.

Nawet zauważalne jest wahanie się wskazówki na obrotomierzu.

Drugim rodzynkiem jest zawahanie obrotów jak z ok 2.5tys puszczam silnik na wolne, wtedy obroty spadną na ok 500, silnikiem zatelepie, poderwie się ponad 1tyś i chodzi dalej okej.

Jak się zagrzeje, spokój i cisza.

Błędów niet.

Opublikowano
No właśnie u mnie to się dzieje nawet jak silnik jest zagrzany. W tym tyg. jade autko pod komputer sprawdzić, może coś pokaże.. Czytałem troche na forach na te temat tego przerywania , ale nie znalazłem dokładnie takiego samego problemu co ja mam no i właśnie nie wiem co to może być..
Opublikowano

Piszesz

W tym tyg. jade autko pod komputer sprawdzić, może coś pokaże

Tylko się wcześniej upewnij jaki mają program do diagnozy bo jak uniwersalny co to zczytuje błędy to sobie odpuść, szkoda czasu i kasy.

Poprawna diagnoza to powinna być wykonana przy zapalonym silniku i podczas jazdy,porób fotki w czasie testów i to wrzuć na forum to chłopaki Ci pomogą w diagnozie.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Piszesz
W tym tyg. jade autko pod komputer sprawdzić' date=' może coś pokaże[/quote']

Tylko się wcześniej upewnij jaki mają program do diagnozy bo jak uniwersalny co to zczytuje błędy to sobie odpuść, szkoda czasu i kasy.

Poprawna diagnoza to powinna być wykonana przy zapalonym silniku i podczas jazdy,porób fotki w czasie testów i to wrzuć na forum to chłopaki Ci pomogą w diagnozie.

Byłem w zeszłym tyg. u dwóch kolesi, to właśnie oni nie mieli oprogramowania i niestety nic nie dało się sprawdzić.

Dzięki za podpowiedz, postaram się zrobić zdjęcia i wrzuce je na forum :)