Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego zapytam tutaj.

Jakie kupić dystanse do E46 Coupe przedliftowego?

Felgi to 18" 8J ET47 opony będą 225 40 (przód)

18" 8,5J ET50 opony 255 35 (tył)

Chciałbym, żeby trochę koła się wysunęły, proszę o podpowiedź ile mm kupić dystanse.

Z góry dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Polecam po prostu zmierzyć ile jest miejsca, to najlepsze rozwiązanie, pamiętaj tylko, że tył chowa się w nadkolu po załadowaniu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Znaczy myślałem, że coś może podpowiecie, bo tak naprawdę nie mam tych felg teraz na aucie, mam inne, 16 calowe i ciężko to tak nawet na oko wymierzyć.
Opublikowano

Kolego ja mam u siebie 225/45/17 felga 8j et34 x4, zawias sportline B12. Przód jest gitara, a tył troszkę schowany. Jak zapodałem na tył dystans 12mm to z pasażerem z tyłu na wybojach potrafiło przytrzeć.

Generalnie gdzieś czytałem taki patent jak sprawdzić, ale to tylko wizualnie, nie do jazdy. Mianowicie (teraz pewnie będą mnie tu chcieli zjeść, ale tylko mówię co czytałem:P) bierzesz zwykłe podkładki, które wejdą na śruby i pakujesz po tyle samo na każdą śrubę oczywiście w miejsce gdzie powinien być dystans i zakładasz koło. I tak metoda prób i dokładania jak już dojdziesz do zadowalającego efektu to suwmiarka mierzysz grubość dołożonych podkładek i masz :D

Tylko to tak jak mówię tylko wizualnie bo raczej jak postawisz na tym auto (o ile, w którymś momencie się nie okaże, że śruby już za krótkie) to chyba nic złego się nie stanie, do jazdy już absolutnie nie :nienie: wiadomo.

Opublikowano
Okej, skminiłem, że teraz mam takie samo osadzenie felgi to sobie mogę wymierzyć, tak mniej więcej, bo sporo szersze opony będą, bo teraz mam 205..