Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serdecznie witam. w skrocie mam problem, oddalem auto domechanika i po powrocie od niego( wymienial uszczelke pod pokrywa zaworow bo auto rozgrzane gaslo i mialo wyciek oleju). Po powrocie autko juz nie gasnie, ale nie dziala otwieranie czy zamykanie z kluczyka drzwi.... Mam tylko jeden kluczyk, jutro jade zamowic nowy w ASO ale mimo wszystko co moze byc przyczyna niedzialania pilota? Mechanicznie zamykam drzwi i wszystkie zamki dzialaja jak w centralnym, przy mechanicznym otwieranu z kolei nie wylacza sie alarm i musze szybko wlozyc pilot zeby nie wyl. Czy ktos moze mial podobny przypadek? Moe mam bateri tylko akumulatorek w nierozbieralnej obudowie, bylem dzis w trasie okolo 200km i chya powinno sie naladowac ale nadal nic...

Wczesniej po zakupie auta nie dzialalo otwieranie bagaznika z pilota a teraz nic nie dziala....ale auto odpala

Prosze o pomoc i przepraszam za zdublowanie tematu( Szukalem i nie znalazlem)

Moja bunia to 320i 2005

Opublikowano
Z tymi akumulatorkami to jest tak że mechanik mi doradził zmianę kluczyka od czasu do czasu. Używanie tego samego klucza skutkuje wyeksploatowaniem akumulatorka. Objaw jest taki że przy otwieraniu pilota, łapie z co raz to mniejszej odległości. NP w telefonie też sobie ładujesz ale już po paru latach nie trzyma pare dni tylko chwilę. Nie znam nikogo kto by to naprawiał, zważywszy na fakt że może samochód po takiej naprawie odjechać bez właściciela i już nie wrócić.
Opublikowano
Dzieki za szybkie odpowiedzi.Pobieznie zerknalem na bezpieczniki, wyciagnalem tylko jeden duzy bo bylo i ciemno i pozno... Byl ok ale jutro wszystkie wyciagne te malutkie takze zeby im sie przyjzec dokladnie. A moze wiecie jak latwo wyjac schowek zeby sonie ulatwic szperanie przy bezpiecznikach?
Opublikowano

Bezpieczniki sprawdzone i wmienione na nowe..niestety nadal nie dziala;/

Zamowilem dzisiaj nowy klucz w ASO jutro albo na dniach bede mial wiec sprawdze czy bedzie dzialac.

Czy to mozliwe ze moj stary pilot padl? Auto odpala normalnie tylko musze kluczykiem otwierac i nadal walczyc z alarmem bo jak nie wloze pilota to wyje...:/

A jesli nie bezpieczniki i klucz to modl komfortu?

Opublikowano
Bezpieczniki sprawdzone i wmienione na nowe..niestety nadal nie dziala;/

Zamowilem dzisiaj nowy klucz w ASO jutro albo na dniach bede mial wiec sprawdze czy bedzie dzialac.

Czy to mozliwe ze moj stary pilot padl? Auto odpala normalnie tylko musze kluczykiem otwierac i nadal walczyc z alarmem bo jak nie wloze pilota to wyje...:/

A jesli nie bezpieczniki i klucz to modl komfortu?

Kolego ja mam to samo, tylko że posiadam dwa klucze jeden już nie działa a drugi jest oki, ten który nie działa to tak samo jak u ciebie, ja mam dostęp komfortowy i mam możliwość wymiany baterii i wymieniłem i nic to nie dało w ASO powiedzieli mi że kluczyk do wymiany bo zdarza się że poprostu się psuje :(

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

No to klops, bedzie jako zaposowy zatem:/

Szkoda ze nowy kosztuje az 170 funtow, mam nadzieje ze bedzie dzialac jak trzeba.

Najbardziej dziwi mnie ze alarm sie nie wylacza otwierajac manualnie i musze szybko wlozyc klucz do zaplonu, a uzbraja sie normalnie zamykajac manulnie.

Ogolnie troche to dziwne ale przynajmniej bezpeiczniki wymienlem na nowe i mam teraz w zapasie sporo:)

Moze kktos wie czemu te piloty tak maja...gdzies czytalem ze cos w nich sie @zawiesza@ i mozna tak jakby je naprawic...a moze wystarczy ponownie zakodowac ?

Bo co dziwne jak wkladam do zaplonu zadnego bledu nie ma i wszystko jest...jak nalezy...

Powoli zaczynam tracic jasnosc myslenia ale wierze ze bunia mnie nie zawiedzie, poprzednia kosztowala mnie sporo nerwow a teraz sytuacja zaczyna sie powtarzac ale pojezdzimy popatrzymy :0

Dzieki za kolejne info.

Opublikowano
Witam serdecznie, podepne sie do tematu zeby nie zakladac obok niemal identycznego. Mam nadzieje ze sie Amol nie obrazisz. Tydzien temu kupilem 320i z 2005 i wczoraj zrobilismy pierwsza przyjazdzke 250km wiec jak by co to pilot by sie doladowal. Po powrocie nie moglem zamknac auta z pilota. Sprobowalem z drugiego pilota i tez nic. Jesli zamkne kluczykiem to potem oba piloty otwieraja bez problemu czyli nie dziala tylko zamykanie. Guzikiem z konsoli centralnej tez zamyka i otwiera bez problemu. Oczywiscie bezpieczniki sprawdzilem i wszystkie ok. Nie wiem czy to moze miec jakas relacje ale zanim mi te piloty przestaly dzialac narzeczona wyjmowala cos z bagaznika i zamknela go z taka sila ze malo wszystkie szyby nie polecialy. Myslicie ze moglo sie cos urwac/rozlaczyc? Macie jakies pomysly co posprawdzac. Dzieki i pozdrawiam
Opublikowano

Ciesze sie ze sie podpinasz, i swietnie ze forum sluzy ogolowi i tak powinno byc:)

Ja moze jutro odbiore nowy kluczyk i sie dowiem czy dziala bo jak nie to...lipton bedzie.

Swoja droga dzisiaj odlaczylem akumulator zeby sprawdzic czy przypadkiem jakies glupie bledy skasowac i....na moim akumulatorze jest jakas dziwna czarna puszka z przewodami...

Nie wiem coto jest ale wchodza i wychodza tam czerwone grub eprzewody i jest jedna kostka mala...moze wiecie co to?

Opublikowano
Koniecznie sie tu nam pochwal czy ten nowy kluczyk zadzialal. Czekam na niego tak samo niecierpliwie jak ty :wink: Mam nadzieje ze ci pomoze choc odobiscie wolalbym znalezc jakis tanszy sposob na "nasz problem"
Opublikowano

Czekam na info z ASO dadz mi znac kiedy bedzie doodbioru i twierdzili ze jutro powinien byc, takze oczywiscie opisze wrazenia co i jak.

Gdyby jeszcze nie alarm jakos bym zniosl niedzialajcego pilota, ale to troche glupie uczucie otwierac auto kluczykiem jak kiedys i jeszcze szybko wsiadac zeby nie wyl alarm jak sie wszyscy ogladaja na parkingu:)

Opublikowano

Witam,

Miałem dokładnie to samo, wymiana kluczyka nic nie da, to przerwane kable w klapie bagażnika, jeśli się nie mylę w pierwszej gumowej osłonce od lewej. Kable łamią się tam często w tych autach, zaczyna się od bagażnika - czasami przestaje działać otwieranie tylko szyby w klapie, czasami auto widzi wciąż otwartą klapę bagażnika mimo tego że faktycznie jest zamknięta no i z czasem przestaje zamykać/otwierać się auto. Mam plan żeby wszystkie te kable wymienić na nowe, bardziej "miękkie" bo te, które teraz śa, są zbyt twarde na moje oko i jak jest zimno to przestają pracować jak powinny.

Opublikowano

Witam, kluczyk odebrany i na cale szczescie DZIALA JAK NALEZY. Dzieki za info o przerwanych przewodach...ale jednak wymiana kluczyka poskutkowala. Wreszcie otwieram i zamykam z pilota. Adaptacja nowego to wedlug zalecenia serrwisu wlozenie kluczyka do stacyjki odpalenie samochodu 10-15 sekund i juz.... dziala poprawnie.

Jesli cos sie bedzie dzialo damznac, aczkolwiek juz zauwazylem ze jedne drzwi sie nie otwieraja za kierowca, padniety silownik zapewne.

Poki co jestem zadowolony, co wiecej zuwazylem ze z nowym kluczykiem mam nieco wyzsze obroty jalowe....czy kluczyk ma jakis zwiazek z tym?

Jestem zaskoczony bo juz kupilem swiece do wymianay a teraz nie faluje i ma wyzsze obroty.... czy kluczyk ma jakies info na temat silnika i uzywajac go dostarcza innych informacji komputerowi, nie mowie o ustawieniach bo te sie wiadomo ze zmienia ale silnik??