Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A da sie bez problemowo ściągnąć lotkę ? Wymiana lamp to nie jest dużo roboty ;) A co do zawieszenia postaram się dowiedzieć . A co z przebiegiem bo wiem że on jest oryginalny i licznik nie był kopany . Czy 300tysi to dużo jak na M52TUB20 ?

Edit dowiedziałem się jest to zawieszenie

http://www.partsandretards.no/senkesett/justerbare-senkesett/bmw/3-serie-e46/supersport-black-evolution

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy 300tysi to dużo jak na M52TUB20 ?

Poniżej autentycznych 300 kkm ma może kilka procent aut z tym silnikiem.

Czy sam przebieg jest wyznacznikiem stanu silnika?

Nie raz widziałem silniki z autentycznym przebiegiem ca. 150 kkm, które były w stanie agonalnym jak również z nakręconymi ponad 400 kkm w super stanie.

Jeśli razi Cię jednak ta 3-ka z przodu do bardzo łatwo można to zmienić, aby dostosować auto do polskich realiów :mad2:

Opublikowano

Nawet nie myślał bym o cofanie licznika . Przynajmniej miałbym pewny przebieg. Tutaj w Norwegi jest to trochę inaczej i zapisują przebiegi na przeglądach i coś tam z ubezpieczeniem.

Duży koszt będzie dać z powrotem zwykły zawias zamiast gwintu ? Bo nie wiem czy jestem za gwintem w aucie

Opublikowano
Gwint bardziej katuje zawias niż zwykle zawieszenie ? Kusi mnie to auto kusi ale boję się że z tym zawieszeniem będzie zwała . Ponieważ większość e46 320i kosztuje w okolicach 60tys koron a tutaj 33tys hmmmm .
Opublikowano
po przeliczeniu na złotówki bedzie to coś około 17 tys złotych. Cena nie jest wygórowana jak za 15letnie e46 z 2 litrowym motorem przy takim wyposażeniu, wg mnie warto się zainteresować, szczególnie jeżeli przebieg będzie autentyczny ... a może nóż, widelec...;) oczywiście zostaw w portfelu kilka koron na doprowadzenie auta do odpowiedniego stanu
http://images69.fotosik.pl/527/fc8157997e792cbc.jpg
Opublikowano

Poprosiłem sprzedającego o więcej zdjęć i ma mi przesłać na maila . A jak sądzicie opłaca się wracać do seryjnego zawieszenia czy zostawić ten gwint ? A czy na tych zdjęciach aktywowane jest DRL ? bo widzę jak by sie kierunki świeciły .

Edit- no niestety auto już sprzedane nie zdążyłem :(

Opublikowano
tu auta schodza jak świeże bułki wiec radze nie czekac, tez na cos poluje w Norge, póki co latam Norweskim Passatem, a bmka na sprzedaż w Polsce. BMW z finn.no godkjent do 2015 to smialo bylo brac :D Natomiast teraz radze poczekac i kupic auto po nowym roku, nie bedziesz musial placic AVgift-u 2800NOK