Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja bym na twoim miejscu goscia udupil swoją drogą jak on to wszytko zrobił z 2.5 benzyny na disla, a wal i wszysko jest takie samo w dislu jak i w benyznie. aleś chlopie trafil ja bym poszedl do niego z z maczeta i kazlal oddac co do grosza albo do sądu goscia podac, bo chyba nie ma rzeczy w twoim aucie oprocz nawdozia ktore pozostalo seria, współczuje Ci :shock:
  • Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sądzić się zawsze może ale nie doczytałeś że ma zaniżoną umowę kupna.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
umowa byla zanizona, ale gdzies ktos opisywal na stronie kodeksu cywilnego o podobnej sytuacji i dostal tyle kasy co na umowie plus 1/4 ceny rynkowej auta, nie wiem za co, ale tak to bylo opisane
Opublikowano

najlepsze, ze ciagle cos sie sypie w tym aucie, bak zaczal cieknac i to wiadomo musze zrobi, znowu koszta

zawieszenie jest do poprawy cale procz amorow, hamulce do roboty.

juz sam nie wiem czy jeszcze cos tu inwestowac, wiem jedno ze od wtorku zaczynam dzialac z tym cos, jestem tak zly na siebie ze masakra, a zona to gada juz dziennie o tym zlomie, jeszce troche to mnie wypierniczy z domu i bede mieszkac w tym aucie :D

Opublikowano
ogolnie to auto nie jest najgorsze, idzie to zrobic co sie sypie i by jezdzilo, tylko ja juz go nie sprzedam, chyba ze trafi sie jakis dzieciol i kupi
Opublikowano
Zanim zaczniesz inwestować, to sprawdź, czy warto. Bo jak się okaże szczepan ze źle wspawaną podłużnicą, to raz, że jazda takim wehikułem to proszenie się o wypadek, dwa - możesz też przy okazji komuś zrobić kuku. Moja rada jest taka - najpierw legalność wozu, czyli znajdź VIN z komputera DDE, potem na ramę pomiarową i z blacharzem sprawdź czy auto jest dobrze zrobione i czy trzyma wymiary.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
[...] Koleś, zrozum, jeśli podpisałeś umowę, że znasz stan auta, to na tobie ciąży obowiązek udowodnienia, że on tobie sprzedał szczepana. Nie na odwrót. On nie musi nic udowadniać, bo mamy domniemanie niewinności - czyli on tobie powiedział, ty wiedziałeś, a że wyszły inwestycje, to próbujesz go wkręcić w koszta. [...]

Carlos bez urazy ale straszne bzdury wypisujesz. Pisałem wcześniej, że to na sprzedawcy ciąży obowiązek wykazania, że kupujący wiedział o wadach auta, a domniemania niewinności próżno tu szukać bo to nie ten proces.

Jak dla mnie wszystko w temacie zostało powiedziane. Co zrobi szczęśliwy nabywca to już jego sprawa i ile byśmy tu nie naprodukowali postów nic to nie zmieni.

Wiem, że przy kupnie auta o wielu rzeczach się zapomina, bo zazwyczaj już się w nim człowiek w nim widzi, ale pisanie umów na mniejszą kwotę to zawsze ryzyko ograniczenia wysokości własnego roszczenia tylko po to żeby zapłacić kilka PLN mniej skarbówce...

Kupię komplet felg styling 270
Opublikowano

Ja to bym - pojechał do gościa , przedstawił sytuacje, pogroził sądem - może odda kasę i zabierze auto i dalej sam się będzie martwił , uczciwy człowiek raczej by tak postąpił.

Druga sprawa, że mi się wydaje , że autko jest walone - i tutaj tak jak już pisali pozostaje tylko odpowiednie sprawdzenie autka i zrobiłbym to jak najszybciej.

Z drugiej strony jeśli doszłoby do rozprawy to chyba lepiej odzyskać 12tys i mieć święty spokój niż jeździć tak niepewnym autkiem , a sprzedać to to chyba już tylko na części pozostaje...

Musisz sobie uświadomić , że i tak stracisz na tym aucie i tak. Kwestia tylko ile!

Opublikowano
najlepsze, ze ciagle cos sie sypie w tym aucie, bak zaczal cieknac i to wiadomo musze zrobi, znowu koszta

zawieszenie jest do poprawy cale procz amorow, hamulce do roboty.

juz sam nie wiem czy jeszcze cos tu inwestowac, wiem jedno ze od wtorku zaczynam dzialac z tym cos, jestem tak zly na siebie ze masakra, a zona to gada juz dziennie o tym zlomie, jeszce troche to mnie wypierniczy z domu i bede mieszkac w tym aucie :D

Okazja za ile kupiłeś :?:

a tak przy okazji 17 letnie auto powinno stać na złomie :D

Opublikowano

dalem ponad 16 tys z takim silnikiem jak pisala kolega, silnik wlasnie 136, a w dowodzie 150KM, pytalem koledzy gdzie jest ten komputer dde, bo jutro rano chce zobaczyc jaki jest vin na tym dde.

mi sie wydaje ze gdzies kolo bezo., mam racje???????

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
umowa byla zanizona, ale gdzies ktos opisywal na stronie kodeksu cywilnego o podobnej sytuacji i dostal tyle kasy co na umowie plus 1/4 ceny rynkowej auta, nie wiem za co, ale tak to bylo opisane

a oszustwo skarbowe to gdzie jest w tym przypadku?

Opublikowano
DDE siedzi pod czarną plastikową osłoną, jak otworzysz maskę to po prawej stronie przed podszybiem.

Opublikowano

to pod ta oslona mam milin namieszanych kabli ale dde tam nie widzialem, czyli musi cos byc kombinowane i pewnie jest przeniesione.

zajrze tam jeszcze raz dla pewnosci, ale na 90% tego nie bylo.

mam jeszcze propozycje od pewnego goscia na wymiane aut i to jeszcze z doplata z jego strony, jego auto to vw......

a o tym oszustwie to tez skarbowym to tez sie zastanawialem, nawet pierwsza zona mi o tym powiedziala, ze przy sprawie to wyjdzie i moze byc problem w nasza strone, juz chyba dostane na glowe, jeszcze teraz wracalem do domu i tu nagle zaswiecil sie abs, reczny i asc, zgasilem auto, odpalilem i zniklo, ale widac ze jest tu namieszane wszystko jak sie da i to w kazda strone.

pewnie przyjdzie zaraz zimno na maxa i sie zaczna dopiero problemy

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

jak to angol to masz wszystko na sztukę zrobione, cięte sztukowane na szybkozłączki, klejone na smarki z nosa itp.

więc uważaj z tymi wiązkami bo jeszcze nie odpalisz.

żeby to jeszcze przekładka była kiery to ch.uj mniejszy.

a tu r6 benzyna na starego diesla wszystko pruli.

:duh:

jak się mogłeś tak władować.

szkoda mi Cię aż normalnie.

takiego składaka to za 9 kafli byś kupił ale nie za 16.

nie mogłeś się kogoś z forum wcześniej poradzić tylko z ręką w nocniku.

Opublikowano

Temat taki jak tu jest na tapecie to warto roztrząsać bo to może nas spotkać jako kupujący ale i jako sprzedający.

Powiedzmy że autor wątku (Radek) po roku czasu chce sprzedać auto i jeszcze sie nie dopatrzył żadnych anomalii ale kilka tygodni po sprzedaży nowy właściciel odkrył że ta autko to franek (Frankensztajn) czyli jak go nazywacie szczep to w takim przypadku nie ma mowy że było z wadą ukrytą bo Radek o tym nic nie wiedział.Wada była ale nie ukryta przez Radka.

A co na to prawo ? Tak na pewno to nie wiem ale logicznie rzecz biorąc Jak Radek celowo nikogo nie wprowadził w błąd to za nic nie jest odpowiedzialny.

To nie znaczy że zachęcam Radka aby zmienił nika i zaczął pisać jakie to ma dobre auto tylko z powodów finansowych musi je sprzedać ;-)

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

http://www.jonesland.com/m3/forum%20pics/ECU%20and%20opening.jpg

Tutaj masz zdjęcie. Jak widzisz tutaj ma być trochę elektrycznego spaghetti. Odchyl kable i zobacz czy pod spodem jest srebrna pucha.

Opublikowano
zaraz zerkne i odezwe sie do paru minut, moze faktycznie siedzi pod tymi kablami, ale nie siedzi pod takimi ladnimi wiazkami jak na foto
Opublikowano
mam ten vin z dde. jest taki: WBAAL71030CF48835 mam nadzieje, ze dobrze spisalem, bo tak jest ustawiony ten dde ze masakra, wg to nalejka podrapana, ale bylo w miare widac......
Opublikowano

TERAZ TO JUZ WSZYSTKO WIADOMO, nic tylko zaczac walke z tym oszustem.

dzwonie do goscia od trzech dni i brak reakcji, wiec wiadomo, ze to juz cos smierdzi......

Opublikowano

VIN WBAAL71030CF48835

Type code AL71

Type 320D (EUR)

E series E46 (4)

Series 3

Type LIM

Steering LL

Doors 4

Engine M47

Displacement 2.00

Power 100

Drive HECK

Transmission MECH

Colour TOPASBLAU METALLIC (364)

Upholstery STOFF FLOCK RAUTE/ANTHRAZIT (E3AT)

Prod.date 2001-03-05

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S240A LEDERLENKRAD Leather steering wheel

S259A SEITENAIRBAG FA./BEIFAHRER ENTFALL Deleted, side airbag

S302A ALARMANLAGE Alarm system

S433A INTERIEURLEISTEN Interior trim finishers

S441A RAUCHERPAKET Smoker package

S520A NEBELSCHEINWERFER Fog lights

S534A KLIMAAUTOMATIK Automatic air conditioning

S550A BORDCOMPUTER On-board computer

S662A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Language version French

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Retailer Directory Europe

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Delete cross-pattern operation

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR On-board vehicle literature French

Code

Description (interface)

Description (EPC)

S548A KILOMETERTACHO Kilometer-calibrated speedometer

S832A BATTERIE IM KOFFERRAUM Battery in luggage compartment

No i wszystko jasne - kielich jest od angola, reszta została w ten sposób "zalegalizowana". Oj chłopie, sprawdź na policji czy ten VIN im gdzieś w bazie nie występuje...

Opublikowano

POWIEM, ZE AZ STRACH SIE PYTAC, BO JAK SIE OKAZE COS NIE TAK TO MASAKRA, BO JA BEZ AUTA TO JAK BEZ NOG

SAM NIE WIEM CO ROBIC.