Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Koledzy, mam na oku E60 2009r 525i N53, automat, xdrive. Auto sprzedawane przez ARCTOS przy Jagielońskiej.

Salon PL, udokumentowana historia i 12mcy gwarancji technicznej (nie znam jeszcze zakresu).

Czy ktoś z Was może powiedzieć coś więcej o tym aucie? Ocenić, może miał styczność.

trochę żałuję, że nie ma xenonów skrętnych, i czarnej tapicerki + komforty no i 272km w miejsce 218, ale z racji, że zależy mi na konfiguracji N53+automat+xdrive, a takich samochodów po prostu nie ma, to i tak ciekawa propozycja, zwłaszcza ze względu na niezłą cenę (tak mi się wydaje)

Poniżej wyciąg z VIN:

Daten für die Fahrgestellnummer:

Modellbezeichnung: 525XI UL

Ausführung: Europa

Typschlüssel: NV31

E-Code: E60 (MUE)

Karosserie: Limousine

Lenkung: links

Türen: 4

Motor: N53 - 3,00l (160kW)

Antrieb: Allrad

Getriebe: automatisch

Außenfarbe: Neptunblau Metallic (A85)

Innenraum: Leder Dakota/cu Dunkelblau (LCCU)

Produktionsdatum: 12.03.2009

Werk: Dingolfing

Code Serienausstattung Standard Equipment

S1CBA CO2 Umfang CO2 package

S346A Chrome Line Exterieur Chrome Line exterieur

S548A Kilometertacho Kilometer-calibrated speedometer

S851A Sprachversion deutsch Language version German

Code Sonderausstattung Optional Equipment

S1CAA Selektion COP relevanter Fahrzeuge Selection of COP relevant vehicles

S203A Allradantrieb 4-wheel drive

S205A Automatikgetriebe Automatic transmission

S230A Zusatzumfang EU-spezifisch Extra package, EU-specific

S2PAA Radschraubensicherung Lug bolt retainer

S2SDA BMW LM Rad Sternspeiche 243 / Notlauf

S302A Alarmanlage Alarm system

S356A Klimakomfort-Verbundverglasung Climate comfort laminated glass

S403A Glasdach elektrisch Glass roof, electrical

S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours

S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit

S431A Innenspiegel automatisch abblendend Interior mirror with automatic-dip

S441A Raucherpaket Smoker package

S442A Getränkehalter Cup holder

S459A Sitzverstellung elektrisch mit Memory Seat adjuster, electric, with memory

S464A Skisack Ski bag

S465A Durchladesystem Through-loading system

S488A Lordosenstütze Fahrer u. Beifahrer Lumbar support, driver and passenger

S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger

S4ATA Interieurleisten hochglänzend schwarz Interior trim finishers black high-gloss

S502A Scheinwerferreinigungsanlage Headlight cleaning system

S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A Xenon-Licht Xenon Light

S534A Klimaautomatik Automatic air conditioning

S544A Geschwindigkeitsregelung mit Bremsfunkt. Cruise control with brake function

S609A Navigationssystem Professional Navigation system Professional

S644A Vorbereitung Handy m. Bluetooth Preparation f mobile phone w Bluetooth

S698A Area-Code 2 für DVD Area-Code 2 for DVD

S7NHA BMW Service inclusive BMW Service inclusive

S863A Händlerverzeichnis Europa Retailer Directory Europe

S877A Entfall Überkreuzbedienung Delete cross-pattern operation

S879A Bordliteratur deutsch On-board vehicle literature German

S8S8A Länderspezifische Navi Zusteuerung Country-specific nav. system supply

S8SPA Steuerung COP Control unit COP

Edytowane przez SkyKarol
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cena faktycznie :cool2: zauważyłeś ze skóra jest granatowa? pytam bo w polszy zdecydowanie preferowana jest czarna cerata, kolor też ciekawy, ważne że inny niż te opatrzone z ulicy, ciekawe i chyba ładne auto.
Opublikowano
Kolor auta bardzo mi sie podoba. Byłaby miła odmiana po trzech czarnych. Granatowa skóra natomiast to jest pierwsza rzecz jaką bym wymienił, najlepiej od razu na komforty, chociaż nie wiem czy te fotele nie będą wystarczająco wygodne. No i żal trochę braku xenonow skrętnych. Wiem, ze sie przydają bo miałem. Tak czy owak tak jak pisałem, ciężko jest o e60 w benzynie z xdrivem, wiec biorąc pod uwagę atrakcyjną cenę, jeśli auto okaże sie być w dobrym stanie, to będę miał nad czym myśleć.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wymienisz środek i później ktoś kiedyś rozkoduje na forum vin posypią się gromy że auto po powodzi itd... Chyba że do sprzedaży znowu włożysz stare fotele ale wtedy obowiązkowo cofnij przebieg :mrgreen: bo będą zbyt świeże :wink: Taki pewniak tyle że 530xi 2009z tym co byś chciał w nim mieć to ok 90tys zł więc parę groszy drożej od tej 525xi :wink:
Opublikowano
Problem w tym, że takich 530xi po prostu nie ma ;/ (potrzebna mi faktura VAT 23%). Gdyby były, to te 90k PLN też jest akceptowalne. Wskaż mi drogę a Cię ozłocę :) w BMW powiedzieli mi, że takie auta trafią się sporadycznie, jak się w jakimś banku leasing kończy dla zarządu np., ale Sprzedawca w dziale samochodów używanych nie pozostawił mi złudzeń, że znalezienie takiego auta będzie rzeczą łatwą.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Problem w tym, że takich 530i po prostu nie ma ;/ (potrzebna mi faktura VAT 23%). Gdyby były to te 90k PLN też jest akceptowalne.

Nie jesteś pierwszy który ze względu na fakturę vat23 zaniża loty co do samego samochodu, szukałeś w niemieckich aso takiego auta gdzie można kupić auto też na pełna fakturę? Ja teraz kupiłem tak F21.

Opublikowano
Przeglądałem, ale auto chciałbym wziąć w leasing. To znacznie utrudnia sprawę. Zresztą ostatnio tam też niczego sensownego nie znalazłem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeglądałem, ale auto chciałbym wziąć w leasing. To znacznie utrudnia sprawę. Zresztą ostatnio tam też niczego sensownego nie znalazłem.

Musi być automat? Ja mogę takie auto spokojnie tam kupić w cenie netto, tutaj odprowdzę vat i Tobie sprzedam na fv23 tyle że to wymaga spotkania i konkretnych ustaleń, jestem we środę w aso bavaria w Jankach na przeglądzie przedzakupowym jednego z moich aut z klientem z wawy :norty: , chyba że dopiero się rozglądasz to szkoda naszego czasu :wink: ale jest to spokojnie do zrobienia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no co.

dzwoniłeś do aso chociaż?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

temat klepnięty.. auto zadatkowane czeka.. czeka, aż sprzedam dotychczasowe auto ;/

chyba nie wysiedzę :)

Opublikowano
czeka, aż sprzedam dotychczasowe auto ;/

W dzisiejszych czasach na naszym chorym rynku motoryzacyjnym może niestety dłuuuugo poczekać.