Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, dziś sprawdziliśmy oznaczenia automatu i okazało się, że jest to skrzynia GM, z tego co wiem była ona montowana tylko w dieslach. Czy to możliwe, że montowali ją również w 4x4 ??
Spolszczenie CCC na PW ;)
Opublikowano
OK, miejmy nadzieję, że nie są tak awaryjne jak w dieslach :cool2:
Opublikowano
rozmawiałem z mechanikiem od Automatów i sam jeździ e39 3.0d z skrzynią GM ma na huśtane 700tys i mówi ,ze to oryginalny przebieg a skrzynia od nowosci tam siedzi jedynym warunkiem jest regularna wymiana oleju w skrzyni
Opublikowano
Właśnie rozważam wymianę oleju w skrzyni, ale dużo osób mi to odradza, ponieważ auto ma przejechane 193tys, olej pewnie nigdy nie był ruszany i niby jest ryzyko uszkodzenia skrzyni po wymianie...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Moim zdaniem to bzdury. Jak ma pasc to czy wymienisz czy nie to i tak padnie. Stary olej chyba jej zycia nie uratuje. Ja wymienialem jak mialem najechane 180 tysi licznikowe. Prawdziwe pewnie ze 50 lub 100 wiecej. Olej raczej byl oryginal bo filtr byl 2003 jak auto. Wienialem, jak moze gdzies już tu czytales miałem problemy z ruszaniem rano, na co pomógł soft oraz uszczelka koło filtra się pociła. Po wymianie w sumie różnicy nie zauważyłem, tyle ze skrzynia sucha.

Teraz po 40 tysiacach przejechanych spokojnie moge powiedziec WYMIENIAMY to olej i nie jest wieczny.

Opublikowano
Powiedz mi jeszcze gdzie zamawiałeś olej i filtr do skrzyni?
Opublikowano
A ja już wilokrotnie słyszałem, że skrzynie w deslach padają znacznie częściej niż w benzynach gdzie jest mniejszy moment obrotowy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Filtr w serwisie bierz, ja jeszcze miałem wymienione śruby i uszczelkę (nie wiem czy jest w komplecie z filtrem), a olej Texamatic LT7045Enie mam pojęcia skąd:)
Opublikowano
OK dzięki za pomoc! :cool2: